1. Startsiden

Filmdatabasen 1913–2022

Filmdatabasen viser alle filmer som har fått aldersgrense av Medietilsynet fra 1913 til og med 2022. Du får søketreff på både originaltittel, norsk tittel, nasjonalitet, distributør og årstall. Aldersgrenser for kinofilmer fra 2023 finner du på Filmweb.

RSS-feed Abonnér på filmdatabasen (RSS)
Sjefen
A

Sjefen

Vurdert dato:
Distributør: Komm. Filmcentral
Lengde: 85 minutter
Handling: To tramps" vandrer ivei, glade over å forlate Paris og komme ut på landet. Den eldste av dem - fremstillet av George Arliss - går inn i et strålende chateau og ber om mat. Husets datter, Madeleine Granville kommer tilfeldig ut, og får straks interesse for fyren, gir sig i snakk med ham, gir ham arbeide og mat. Mens han pusler omkring, har han fått teften av, at den store bank med skurken Baisac som leder, pønser på et kupp mot huset Granville, som er eier av store gruber. Tiggeren gir sig, i et innfall, ut for å være en Rotschild, blir plutselig chef for Baisacs ruinerte bank, og benytter sitt navn, og sin innflydelse til å motarbeide Baisac og redde grubene for Granville. Alt for den søte Madeleines skyld, som nu bli gift med Baisacs stedsønn, som hele tiden har anet sammenhengen med sin stedfars trensaksjoner."
  • Bak sløret
    9
    Bak sløret

    Vurdert dato:

    Denne filmen inneholder én dramatisk scene med et dyr som lider og dør, og enkelte scener med krangling i familierelasjoner. Den får derfor aldersgrense 9 år.

    9 år

  • I Wanna Dance with Somebody
    9
    I Wanna Dance with Somebody

    Vurdert dato:

    Denne filmen inneholder enkelte dramatiske scener og skildringer av ustabile voksenpersoner i utrygge familierelasjoner. Filmen får derfor aldersgrense 9 år.

    9 år

  • Avatar The way of Water
    12
    Avatar The way of Water

    Vurdert dato:

    Denne filmen har flere scener med kamphandlinger og enkelte drapsskildringer. Da disse er lite nærgående og skjer i et fantasiunivers, får filmen aldersgrense 12 år.

    12 år

  • Folk og røvere i Kardemomme by
    A
    Folk og røvere i Kardemomme by

    Vurdert dato:

    Denne filmen inneholder en noe dramatisk skildring av en brann. Dette skjer innenfor en kjent og trygg ramme, og antas derfor ikke å være skadelig for de yngste. Filmen blir derfor tillatt for alle.

    Tillatt for alle

  • Pus med støvler: Et siste ønske
    6
    Pus med støvler: Et siste ønske

    Vurdert dato:

    Denne filmen inneholder enkelte dramatiske scener og nifse figurer. Da filmen foregår i et humoristisk eventyrunivers, får filmen aldersgrense 6 år.

    6 år