1. Startsiden

Filmdatabasen

Her kan du søke på alle filmer som har fått aldersgrense av Medietilsynet. Du får søketreff på både originaltittel, norsk tittel, nasjonalitet, distributør og årstall.

RSS-feed Abonnér på filmdatabasen (RSS)
Prinsesse Elena
A

Prinsesse Elena

Vurdert dato:
Distributør: Nordisk films co.
Sjanger: Dramatisk
Lengde: 40:02
Handling: Krig mellem Bravadien og Ilena. Prinsesse Elena ser blandt de saarede sin ungdomselskede, kaptein Bersin, som har kjæmpet paa fiendens side. Hun paatar sig at være hans sykepleierske. Premierministeren indbyr kapteinen til ophold paa slotet under bevogtning. han læser om sine landsmænds tap, og længes efter friheten. Han ber prinsessen om hjælp til at flygte. Hun sender ham en kurv med bøker. Men paa bunden er der en revolver og en taugstige. Ved hjælp av stigen kommer han sig ut og slaar vagten overende, mens prinsessen fra sit vindu er vidne til det hele. Men han blir fanget og av krigsretten dømt til døden. Eksekutionen skal finde sted morgenen efter kl.4. Prinsessen faar en samtale med premierministeren, som elsker hende, og denne lover at frelse kapteinen, dersom prinsessen vil bli hans. Hun svarer nei. Prinsessen gaar imidlertid til kapteinens celle og foreslaar at de skal dø sammen. Det vil ikke han, Saa hjælper hun ham til at flygte, og kl4 finder man i den fangnes celle kun prinsesse Elena - død.
 • Rangoon
  15
  Rangoon

  Vurdert dato:

  Flere nærgående og blodige draps- og voldsskildringer gjør at denne filmen får 15-årsgrense.

  15 år

 • Raw
  18
  Raw

  Vurdert dato:

  Filmen har en svært forstyrrende tematikk og inneholder flere detaljerte skildringer knyttet til kannibalisme. Den får derfor 18-årsgrense.

  18 år

 • T2 Trainspotting
  15
  T2 Trainspotting

  Vurdert dato:

  En nærgående skildring av et selvmordsforsøk og enkelte brutale voldsskildringer gjør at filmen får 15-årsgrense.

  15 år

 • Elle
  15
  Elle

  Vurdert dato:

  Flere brutale og seksualiserte voldsskildringer gjør at denne filmen får 15-årsgrense.

  15 år

 • Yemen
  18
  Yemen

  Vurdert dato:

  Filmen er ikke forhåndskontrollert og skal derfor vises med 18-årsgrense. Distributør og den som viser filmen er strafferettslig ansvarlig.

  18 år