1. Startsiden

Filmdatabasen

Her kan du søke på alle filmer som har fått aldersgrense av Medietilsynet. Du får søketreff på både originaltittel, norsk tittel, nasjonalitet, distributør og årstall. * Filmen er behandlet av Medieklagenemnda.

RSS-feed Abonnér på filmdatabasen (RSS)
Prinsesse Elena
A

Prinsesse Elena

Vurdert dato:
Distributør: Nordisk films co.
Sjanger: Dramatisk
Lengde: 40:02
Handling: Krig mellem Bravadien og Ilena. Prinsesse Elena ser blandt de saarede sin ungdomselskede, kaptein Bersin, som har kjæmpet paa fiendens side. Hun paatar sig at være hans sykepleierske. Premierministeren indbyr kapteinen til ophold paa slotet under bevogtning. han læser om sine landsmænds tap, og længes efter friheten. Han ber prinsessen om hjælp til at flygte. Hun sender ham en kurv med bøker. Men paa bunden er der en revolver og en taugstige. Ved hjælp av stigen kommer han sig ut og slaar vagten overende, mens prinsessen fra sit vindu er vidne til det hele. Men han blir fanget og av krigsretten dømt til døden. Eksekutionen skal finde sted morgenen efter kl.4. Prinsessen faar en samtale med premierministeren, som elsker hende, og denne lover at frelse kapteinen, dersom prinsessen vil bli hans. Hun svarer nei. Prinsessen gaar imidlertid til kapteinens celle og foreslaar at de skal dø sammen. Det vil ikke han, Saa hjælper hun ham til at flygte, og kl4 finder man i den fangnes celle kun prinsesse Elena - død.
 • Glory
  A
  Glory

  Vurdert dato:

  Denne filmen inneholder ingen scener som antas å kunne virke skadelig på de yngste, og den blir derfor tillatt for alle.

  Tillatt for alle

 • Anbanavan Asaradhavan Adangadhavan
  18
  Anbanavan Asaradhavan Adangadhavan

  Vurdert dato:

  Filmen er ikke forhåndskontrollert og skal derfor vises med 18-årsgrense. Distributør og den som viser filmen er strafferettslig ansvarlig.

  18 år

 • Rivalene
  12
  Rivalene

  Vurdert dato:

  Scener med voldsinnslag og en seksuell skildring gjør at denne filmen får 12-årsgrense.

  12 år

 • Pop Aye
  12
  Pop Aye

  Vurdert dato:

  Denne filmen inneholder en seksuell skildring som kan virke forstyrrende på barn. Filmen får derfor 12-årsgrense.

  12 år

 • Drøm søtt!
  12
  Drøm søtt!

  Vurdert dato:

  Dette dramaet har en tematikk som kan være vanskelig å håndtere for barn, har partier med urovekkende stemning og inneholder en skildring av et blodig krigsoffer. Filmen får derfor 12-årsgrense.

  12 år