1. Startsiden

Filmdatabasen

Her kan du søke på alle filmer som har fått aldersgrense av Medietilsynet. Du får søketreff på både originaltittel, norsk tittel, nasjonalitet, distributør og årstall. * Filmen er behandlet av Medieklagenemnda.

RSS-feed Abonnér på filmdatabasen (RSS)
Prinsesse Elena
A

Prinsesse Elena

Vurdert dato:
Distributør: Nordisk films co.
Sjanger: Dramatisk
Lengde: 40:02
Handling: Krig mellem Bravadien og Ilena. Prinsesse Elena ser blandt de saarede sin ungdomselskede, kaptein Bersin, som har kjæmpet paa fiendens side. Hun paatar sig at være hans sykepleierske. Premierministeren indbyr kapteinen til ophold paa slotet under bevogtning. han læser om sine landsmænds tap, og længes efter friheten. Han ber prinsessen om hjælp til at flygte. Hun sender ham en kurv med bøker. Men paa bunden er der en revolver og en taugstige. Ved hjælp av stigen kommer han sig ut og slaar vagten overende, mens prinsessen fra sit vindu er vidne til det hele. Men han blir fanget og av krigsretten dømt til døden. Eksekutionen skal finde sted morgenen efter kl.4. Prinsessen faar en samtale med premierministeren, som elsker hende, og denne lover at frelse kapteinen, dersom prinsessen vil bli hans. Hun svarer nei. Prinsessen gaar imidlertid til kapteinens celle og foreslaar at de skal dø sammen. Det vil ikke han, Saa hjælper hun ham til at flygte, og kl4 finder man i den fangnes celle kun prinsesse Elena - død.
 • Lumière eventyret begynner
  A
  Lumière eventyret begynner

  Vurdert dato:

  Denne filmen inneholder ingen scener som antas å kunne virke skadelig på de yngste, og den blir derfor tillatt for alle.

  Tillatt for alle

 • The Hitman's Bodyguard
  15
  The Hitman's Bodyguard

  Vurdert dato:

  Store mengder blodige og nærgående draps- og voldsskildringer gjør at denne filmen får 15-årsgrense.

  15 år

 • The Beguiled
  9
  The Beguiled

  Vurdert dato:

  Partier med urovekkende stemning og enkelte truende følelsesutbrudd gjør at denne filmen får 9-årsgrense.

  9 år

 • Lovløst land
  12
  Lovløst land

  Vurdert dato:

  Denne filmen har en dyster stemning og enkelte volds- og drapsskildringer. Da disse er lite nærgående får filmen 12-årsgrense.

  12 år

 • David Lynch - The Art Life
  9
  David Lynch - The Art Life

  Vurdert dato:

  Denne dokumentarfilmen har partier med urovekkende stemning og inneholder enkelte bilder og filmklipp som kan virke skremmende på barn under 9 år.

  9 år