1. Startsiden

Filmdatabasen

Her kan du søke på alle filmer som har fått aldersgrense av Medietilsynet. Du får søketreff på både originaltittel, norsk tittel, nasjonalitet, distributør og årstall. * Filmen er behandlet av Medieklagenemnda.

RSS-feed Abonnér på filmdatabasen (RSS)
Uten familie (Utkastad i vãrlden)
A

Uten familie (Utkastad i vãrlden)

Vurdert dato:
Distributør: Filmbureauet Nerlien
Lengde: 80:31
Handling: James Milligan i Londeon faar brev om at hans bror i Paris er død. Svigerindens yngste søn er syk og opgit av lægen. Derimot har hun netop faat en anden gut. Hvis ikke den lille var i veien , kunde James arve broren. James beslutter derfor at skaffe den mindste av veien. Han har med sig til svigerindens hus en kræmmer, som tar barnet og anbringer det paa gaten, hvor en murer finder det og bærer det hjem. 1. akt. (8aar senere). Mureren befaler konen som er blit glad i barnet at skille sig av med det . Han vil henvende sig til hittebarnskontoret, men paa veien møter han gjøgleren Vitalis, til hvem han bortleier barnet (Remi). Vitalis blir arresteret. 2. akt. Remi maa nu vandre om alene med sine kunster. han træffer tilfældigvis sin mor og bror, og blir med dem paa en sjøtur, men maa tilbake til Vitalis. De to gjør det godt om sommeren, men lider nød om vinteren. 3. akt. Vitalis bortlaaner Remi til en anden gjøgler, men da denne er slem mot ham, tar Vitalis ham igjen. Utnmattede synker de to om utenfor en gartners dør. Vitalis dør, og Remi blir optat i gartnerens hus. 4. akt. Fru Milligan Remis mor, sender sin svoger brev om at opspore gutten Remi, som hendes søn er blit glad i. Av adressen skjønner hr. Milligan at gjøglergutten Remi er ingen anden end svigerindens søn og beslutter a tter at få ham på avveien. Remi maa igjen ut paa ensom vandring, da gartneren blir fattig. han træffer en kjending, og de to slaar sig sammen. De gjør det godt og kjøper en ko til murerens kone. Her opdager Milligan ham, og de to smaa blir sendt til London. 5. akt. De blir her bortsat til den kræmmer som har været Milligans hjælper. En dag hører Remis kamerat en samtale, som forklarer det hele bedrageri. Milligan reiser til svigerinden for at fortelle at gjøglergutten er død. men omtrent samtidig indtræffer Remi og hans ven paa slottet. Likesaa murerens kone, som stadfæster at remi er fru Milligans barn.
 • Glory
  A
  Glory

  Vurdert dato:

  Denne filmen inneholder ingen scener som antas å kunne virke skadelig på de yngste, og den blir derfor tillatt for alle.

  Tillatt for alle

 • Anbanavan Asaradhavan Adangadhavan
  18
  Anbanavan Asaradhavan Adangadhavan

  Vurdert dato:

  Filmen er ikke forhåndskontrollert og skal derfor vises med 18-årsgrense. Distributør og den som viser filmen er strafferettslig ansvarlig.

  18 år

 • Rivalene
  12
  Rivalene

  Vurdert dato:

  Scener med voldsinnslag og en seksuell skildring gjør at denne filmen får 12-årsgrense.

  12 år

 • Pop Aye
  12
  Pop Aye

  Vurdert dato:

  Denne filmen inneholder en seksuell skildring som kan virke forstyrrende på barn. Filmen får derfor 12-årsgrense.

  12 år

 • Drøm søtt!
  12
  Drøm søtt!

  Vurdert dato:

  Dette dramaet har en tematikk som kan være vanskelig å håndtere for barn, har partier med urovekkende stemning og inneholder en skildring av et blodig krigsoffer. Filmen får derfor 12-årsgrense.

  12 år