1. Startsiden

Filmdatabasen

Her kan du søke på alle filmer som har fått aldersgrense av Medietilsynet. Du får søketreff på både originaltittel, norsk tittel, nasjonalitet, distributør og årstall. * Filmen er behandlet av Medieklagenemnda.

RSS-feed Abonnér på filmdatabasen (RSS)
Kaptein Grant børn
A

Kaptein Grant børn

Vurdert dato:
Distributør: A/S Tivoli
Sjanger: Dramatisk
Lengde: 58:36
Handling: Lord Glenarvean krydser med sin smukke yacht "Duncan" og finder en 3 aars gamel flaske som den skibbrudne kaptein Grant ved sit skib Britannias undergang har betroet bølgerne. Skriften er omtrent ødelagt, men der sees at Grant og to matroser er kastet i land paa en ø paa 37'te breddegrad. Grants 2 børn bønfalder lorden om at lete efter faren. Glenavarans hustru Helena støtter Marys og Roberts bønner. Duncans kaptein John Magles likesaa. De reiser. Ved en feiltagelse kommer den aandsfraværende geograf Paganel med. De drager til Chile uten der at faa oplysninger. Drager over Cordillernes steile fjeldsider. En uhyre condor bortfører Robert - men pataonieren Thalcave skyter dyret og fører selskapet gjennem Panamas. Overfaldes av bøfler, kun Roberts raske hest som leder bøflernes angrep i en anden retning redder guttens liv. Voldsomt regnskyld hindrer de reisende hvis heste rives med av strømmen. De klamrer sig til et piletræ og dette driver med strømmen og kastes paa land saa de ogsaa nu er reddet. De falder i de vildeshænder og støster tilsidst paa røveren Ben Joyeé som under navn av Ayrton engang var kvartermester hos Grant men blev jaget paa grund av mytteri. Han blir dem værre en Maorierne, men Robert redder dem fra alle farer og tilsidst kommer de ombord i "Duncan" ved New Zealand. Fra dækket ser de et baal paa en ø. Der finder de kaptein Grant og lykken blir overvældende.
 • Detroit
  15
  Detroit

  Vurdert dato:

  Gjennomgående truende stemning og kyniske volds- og drapsskildringer gjør at denne filmen får 15-årsgrense.

  15 år

 • Baby Driver
  15
  Baby Driver

  Vurdert dato:

  Flere nærgående volds- og drapsskildringer gjør at denne filmen får 15-årsgrense.

  15 år

 • Valerian and the City of a Thousand Planets
  9
  Valerian and the City of a Thousand Planets

  Vurdert dato:

  Denne filmen har scener med faretruende situasjoner og skremmende skikkelser. Da disse er kortvarige og finner sted i et tydelig fantasiunivers får filmen 9-årsgrense.

  9 år

 • Rød
  6
  Rød

  Vurdert dato:

  Enkelte scener med utrygg stemning gjør at filmen få 6-årsgrense.

  6 år

 • Blå
  9
  Blå

  Vurdert dato:

  Partier med utrygg stemning, skildringer av ustabile voksne og korte scener fra nattklubbmiljø gjør at denne filmen får 9-årsgrense.

  9 år