1. Startsiden
 2. Om Medietilsynet

Aktuelt

Her finn du våre nyheiter og aktuelle saker.

 Abonner på nyheter

Nyheitsarkiv

Aktueltsakane våre kategorisert etter år:

2016

2015

Presseromstenesten

I vårt presserom hos NTB kan du lese pressemeldingar og aktuelle saker, følgje oss på sosiale medium og abonnere på utsendingar.

 

Liste over dei siste aktueltsakane:

 • Økonomien til lokalkringkastarane 2012 til 2016

  Inntektene sokk for alle typar lokalradioar i 2016, og alle dei viktigaste inntektskjeldene (reklameinntekter, bingoinntekter og inntekter frå frivillig lisens og gåver) hadde ei negativ utvikling frå 2015 til 2016.

 • NRK slukker FM på Sør- og Vestlandet

  Den 21. juni slukker NRK sine kanaler på FM i Aust-Agder, Vest-Agder, Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane. Dette vil være den mest befolkningstette regionen som slukker hittil.

 • Digitalradioskiftet er halvvegs

  Den 16. juni slokk dei riksdekkande kommersielle kanalane i Telemark, Buskerud, Hedmark og Oppland. I tillegg har lokalradioen NRJ Røyken og Hurum også slokke sine FM-sendingar i Buskerud.

 • Bra de unge forstår hva produktplassering er

  Det er de unge som i størst grad får med seg merking av produktplassering i tv-programmer og forstår hva produktplassering er. Dette viser en fersk undersøkelse fra Medietilsynet.

 • Allmennkringkastingsrapporten 2016

  Tilsynet med allmennkringkasterne for 2016 viser at NRK, TV 2, P4 og Radio Norge i det store og det hele ivaretar allmennkringkastingsforpliktelsene sine.

 • Vil fjerne skjult reklame på sosiale medier

  Barn og unge skal slippe å bli lurt av skjult reklame. Nå kommer Forbrukerombudet og Medietilsynet med nye, praktiske veiledninger for hvordan alle som legger ut reklame i sosiale medier kan holde seg innenfor loven.

 • NTV eneste søker på digitalt bakkenett

  Norges Televisjon as var eneste tilbyder som sendte søknad innen fristen 23. mai på digitalt bakkenett for kringkasting. Nå skal Nasjonal Kommunikasjonsmyndighet og Medietilsynet behandle søknaden.

 • Nettavislesarar fryktar personalisering av nyheiter

  Ny forsking finn at det eksisterer ein tydeleg skepsis til personalisering av nyheiter blant lesarar av adressa. Dette kjem fram i ei fersk masteroppgåve laga med forskingsstønad frå Medietilsynet (RAM).

 • Kven eig avisene?

  Medietilsynet har lagt ut oppdaterte opplysningar om kven som eig avisene.

 • Ny undersøkelse om falske nyheter

  Funnene viser at 55 prosent av de spurte ukentlig eller oftere leser nyheter de ikke oppfatter som helt sanne. 45 prosent ser ukentlig eller oftere nyheter de tror er funnet på eller er bevisst usanne.

 • Betalingsmur positivt for lokalavisene

  Ny forskning viser at brukerbetaling ikke skremmer bort annonsørene - snarere tvert i mot. Det kommer frem i en rapport som Handelshøyskolen BI har laget med støtte fra Medietilsynet (Rådet for anvendt medieforskning - RAM).

 • Medietilsynets årsrapport 2016

  Overgangen til digitalradio er ein av årets mest sentrale aktivitetar for tilsynet, og i årsrapporten kan du blant anna lese om lokalradiomannen på Flisa.

 • Søk etter aviser som får mediestønad

  Mediestøttebasen er igjen tilgjengeleg på nettsidene våre, no i ein oppussa versjon. Her kan du søke etter aviser som får ulike former for mediestønad, tidlegare omtalt som pressestønaden. Du kan også sjå kor mykje dei får i stønad.

 • No kan du søkje om stønad til ditt medium

  Uavhengig av publiseringsplattform kan nyheits- og aktualitetsmedium få tilskot etter forskrift om produksjonstilskot. Unnataket er kringkastarar og lokalkringkastarar. Fristen for å søkje er 3. april.

 • Hva kan du gjøre for barn og unge på nett?

  7. februar ble Safer Internet Day markert i over hundre land. I år har Norges Safer Internet Centre lansert en nettkampanje for å øke fokus på trygg nettbruk. Les mer om hvordan akkurat du kan bidra.

 • Dette skal de forske på i 2017

  Hvert år deler Medietilsynet ut midler til medieforskning. I år skal det blant annet forskes på ikke-vestlig minoritetsungdom og dataspill, humor og religion i norske medier og redaksjonelle utfordringer knyttet til tekniske nyvinninger.

 • Oppdater kanallista på din radio

  Den 11. januar, kl. 11.11, blei FM for riksdekkjande radiosendingar sløkte i Nordland. Du kan framleis lytte til lokalradio på FM. Hugs at det bør gjerast ein rescan av alle DAB/DAB+-radioar i heile landet i dag.