Barn og medier

Tips oss om skadelig tv-innhold

Medietilsynet vil gjerne ha tips dersom du ser innhold på tv før kl. 21.00 som du mener kan være skadelig for barn og unge under 18 år.

Publisert 07.11.2011

Den informasjonen du gir oss vil bli brukt av Medietilsynet i vår tilsynsvirksomhet.

Tipsene vi mottar vil ikke bli registrert som egne saker, og vi vil ikke offentliggjøre navnet ditt med mindre du selv ønsker det. Du kan også velge å tipse oss anonymt. Tips vil normalt ikke bli besvart.

Du kan tipse oss ved å sende en e-post til: tipsvannskille@medietilsynet.no.

E-posten må inneholde følgende informasjon:

  • Hva saken gjelder – hvilket innhold du mener er i strid med vannskilleprinsippet

  • Hvilket tv-program saken gjelder

  • Hvilken kanal programmet ble sendt på

  • Hvilken dato og klokkeslett programmet ble sendt

Du kan tipse oss selv om du ikke har tilgang til en e-postkonto. Da kan du sende et brev til Medietilsynet, Nygata 4, 1607 Fredrikstad. Konvolutten må merkes med "Tips vannskille".

Medietilsynet fører ikke tilsyn med tv-innhold som er tilgjengelig på nettet eller kanaler som sendes fra utlandet. Dette gjelder for eksempel  FEM, MAX, TV3, Viasat 4, Canal+ og TV1000. Disse kanalene må følge reglene som gjelder i det landet de sender fra.


Formell klage


Dersom du ønsker å klage formelt på visningen av et konkret program, kan du gjøre det ved å sende oss en skriftlig henvendelse under fullt navn som post eller som e-post:

Post: Medietilsynet, Nygata 4, 1607 Fredrikstad

E-post: post@medietilsynet.no

I så fall vil det bli opprettet en egen sak, ditt navn vil være offentlig tilgjengelig og fremgå av Medietilsynets postjournaler. Du vil også få et skriftlig svar på din henvendelse.