1. Startsiden

Filmdatabasen 1913–2022

Filmdatabasen viser alle filmer som har fått aldersgrense av Medietilsynet fra 1913 til og med 2022. Du får søketreff på både originaltittel, norsk tittel, nasjonalitet, distributør og årstall. Aldersgrenser for kinofilmer fra 2023 finner du på Filmweb.

RSS-feed Abonnér på filmdatabasen (RSS)
Wienerblod

Wienerblod

Vurdert dato:
Distributør: Ufa-Film A/S
Lengde: 109 minutter
Handling: Greven og grevinnen av Reuss kommer til en kongress i Wien. Greven føler seg irritert over musikken i byen og at konen hans klær seg moderne og danser. De blir uvenner. Hun reiser til en tante i Baden og regner med at greven skal komme å b henne komme tilbake. Det gjør han ikke. Hun reiser tilbake. Greven har tatt danseundervisning og funnet seg en venninne. På borgfesten møter han med henne. Grevinnens tante har overtalt sin niece til å gå dit. Hun blir noe paff da hun ser sin mann der, men hennes tante overtaler henne til å forsøke å gjøre ham sjalu. Det lykkes henne. Hun treffer kronprinsen av Bayern og blir kurtisert. For å gjøre sjalu har hennes kammertjener latt bestille et maleri av henne latende som det skal være en hemmelig beundrer. Da maleren kommer, blir greven sjalu. Greven og grevinnen er imidlertid allerede forsonet og historien med maleriet blir oppdaget. Maleriet blir malt for greven.
  • Bak sløret
    9
    Bak sløret

    Vurdert dato:

    Denne filmen inneholder én dramatisk scene med et dyr som lider og dør, og enkelte scener med krangling i familierelasjoner. Den får derfor aldersgrense 9 år.

    9 år

  • I Wanna Dance with Somebody
    9
    I Wanna Dance with Somebody

    Vurdert dato:

    Denne filmen inneholder enkelte dramatiske scener og skildringer av ustabile voksenpersoner i utrygge familierelasjoner. Filmen får derfor aldersgrense 9 år.

    9 år

  • Avatar The way of Water
    12
    Avatar The way of Water

    Vurdert dato:

    Denne filmen har flere scener med kamphandlinger og enkelte drapsskildringer. Da disse er lite nærgående og skjer i et fantasiunivers, får filmen aldersgrense 12 år.

    12 år

  • Folk og røvere i Kardemomme by
    A
    Folk og røvere i Kardemomme by

    Vurdert dato:

    Denne filmen inneholder en noe dramatisk skildring av en brann. Dette skjer innenfor en kjent og trygg ramme, og antas derfor ikke å være skadelig for de yngste. Filmen blir derfor tillatt for alle.

    Tillatt for alle

  • Pus med støvler: Et siste ønske
    6
    Pus med støvler: Et siste ønske

    Vurdert dato:

    Denne filmen inneholder enkelte dramatiske scener og nifse figurer. Da filmen foregår i et humoristisk eventyrunivers, får filmen aldersgrense 6 år.

    6 år