1. Startsiden

Filmdatabasen 1913–2022

Filmdatabasen viser alle filmer som har fått aldersgrense av Medietilsynet fra 1913 til og med 2022. Du får søketreff på både originaltittel, norsk tittel, nasjonalitet, distributør og årstall. Aldersgrenser for kinofilmer fra 2023 finner du på Filmweb.

RSS-feed Abonnér på filmdatabasen (RSS)
Fanger på Waxholm

Fanger på Waxholm

Vurdert dato:
Distributør: A/S Merkur-Film
Lengde: 84 minutter
Handling: Filmen handler om den svenske general von Døbelns fengsling og oppreisning under den svenske kronprins Carl Johan Bernadotte i begynnelsen av det forrige århundre. Von Døbeln ligger med sin armé i Tyskland og venter på ordre fra hovedkvarteret om å støtte Hamburg i dens kamp mot de framrykkende franskmenn. Da slik ordre ikke kommer, handler han på egen hånd og redder byen. For denne disiplinære forseelse blir han av krigsretten dømt til døden, men i siste øyeblikk benådet av Carl Johan til livsvarig fengsel på Vaxholm. Et revolusjonsparti under den falske baron Ankasvärd prøver å få ham som leder i sitt opprørsforsøk mot kronprinsen og vil befri ham fra fengslet, men general von Døbeln blir sin plikt tro og nekter å gå med på denne konspirasjon. Han blir deretter tatt til nåde av Carl Johan som endelig i Von Døbeln ser typen på den soldat som får ham til å elske sitt nye fedreland.
  • Bak sløret
    9
    Bak sløret

    Vurdert dato:

    Denne filmen inneholder én dramatisk scene med et dyr som lider og dør, og enkelte scener med krangling i familierelasjoner. Den får derfor aldersgrense 9 år.

    9 år

  • I Wanna Dance with Somebody
    9
    I Wanna Dance with Somebody

    Vurdert dato:

    Denne filmen inneholder enkelte dramatiske scener og skildringer av ustabile voksenpersoner i utrygge familierelasjoner. Filmen får derfor aldersgrense 9 år.

    9 år

  • Avatar The way of Water
    12
    Avatar The way of Water

    Vurdert dato:

    Denne filmen har flere scener med kamphandlinger og enkelte drapsskildringer. Da disse er lite nærgående og skjer i et fantasiunivers, får filmen aldersgrense 12 år.

    12 år

  • Folk og røvere i Kardemomme by
    A
    Folk og røvere i Kardemomme by

    Vurdert dato:

    Denne filmen inneholder en noe dramatisk skildring av en brann. Dette skjer innenfor en kjent og trygg ramme, og antas derfor ikke å være skadelig for de yngste. Filmen blir derfor tillatt for alle.

    Tillatt for alle

  • Pus med støvler: Et siste ønske
    6
    Pus med støvler: Et siste ønske

    Vurdert dato:

    Denne filmen inneholder enkelte dramatiske scener og nifse figurer. Da filmen foregår i et humoristisk eventyrunivers, får filmen aldersgrense 6 år.

    6 år