1. Startsiden

Filmdatabasen 1913–2022

Filmdatabasen viser alle filmer som har fått aldersgrense av Medietilsynet fra 1913 til og med 2022. Du får søketreff på både originaltittel, norsk tittel, nasjonalitet, distributør og årstall. Aldersgrenser for kinofilmer fra 2023 finner du på Filmweb.

RSS-feed Abonnér på filmdatabasen (RSS)
Unge viljer

Unge viljer

Vurdert dato:
Distributør: Norsk-Film A/S
Lengde: 94 minutter
Handling: Ved direktør Wests bedrift tas inn en ung kommunist. Hans oppgave er å skaffe misnøye blant arbeiderne. Der blir bedriftsstans som også er kjærkommen for West, da han har stort lager.Arbeider Jensen som har vært bed bedriften i 25 år forsøker å megle. Jensen og hans kone sliter tungt for å holde sønnen Thor på gymnasiet. Fru Jensen dør og Thor må slutte skolen og får arbeide på Andersens verksted på Lillestrøm. Denne bedrift blir blokert og Thor arbeidsledig. Omsider opptas arbeidet hos West men Jensen som er ekskludert av fagforeningen blir nektet arbeid. Han får en jobb på et bygg, men må slutte da det var under et annet forbund. No må han og sønnen til å stemple". Dette orker ikke Jensen holde på med og drukner seg. Hans sønn blir med i arbeidstjenesten og begynner senere som nybrottsmann. Datter til West og han gikk sammen i gymnasiet og var endel sammen, men hun ble sendt til England da hun sympatiserte med N.S. Hun kommer igjen og begynner i arbeidstjenesten og treffer unge Jensen og lover å bli hos ham."
  • Bak sløret
    9
    Bak sløret

    Vurdert dato:

    Denne filmen inneholder én dramatisk scene med et dyr som lider og dør, og enkelte scener med krangling i familierelasjoner. Den får derfor aldersgrense 9 år.

    9 år

  • I Wanna Dance with Somebody
    9
    I Wanna Dance with Somebody

    Vurdert dato:

    Denne filmen inneholder enkelte dramatiske scener og skildringer av ustabile voksenpersoner i utrygge familierelasjoner. Filmen får derfor aldersgrense 9 år.

    9 år

  • Avatar The way of Water
    12
    Avatar The way of Water

    Vurdert dato:

    Denne filmen har flere scener med kamphandlinger og enkelte drapsskildringer. Da disse er lite nærgående og skjer i et fantasiunivers, får filmen aldersgrense 12 år.

    12 år

  • Folk og røvere i Kardemomme by
    A
    Folk og røvere i Kardemomme by

    Vurdert dato:

    Denne filmen inneholder en noe dramatisk skildring av en brann. Dette skjer innenfor en kjent og trygg ramme, og antas derfor ikke å være skadelig for de yngste. Filmen blir derfor tillatt for alle.

    Tillatt for alle

  • Pus med støvler: Et siste ønske
    6
    Pus med støvler: Et siste ønske

    Vurdert dato:

    Denne filmen inneholder enkelte dramatiske scener og nifse figurer. Da filmen foregår i et humoristisk eventyrunivers, får filmen aldersgrense 6 år.

    6 år