1. Startsiden

Filmdatabasen

Her kan du søke på alle filmer som har fått aldersgrense av Medietilsynet. Du får søketreff på både originaltittel, norsk tittel, nasjonalitet, distributør og årstall. * Filmen er behandlet av Medieklagenemnda.

RSS-feed Abonnér på filmdatabasen (RSS)
Kaptein Grant børn
A

Kaptein Grant børn

Vurdert dato:
Distributør: A/S Tivoli
Sjanger: Dramatisk
Lengde: 58:36
Handling: Lord Glenarvean krydser med sin smukke yacht "Duncan" og finder en 3 aars gamel flaske som den skibbrudne kaptein Grant ved sit skib Britannias undergang har betroet bølgerne. Skriften er omtrent ødelagt, men der sees at Grant og to matroser er kastet i land paa en ø paa 37'te breddegrad. Grants 2 børn bønfalder lorden om at lete efter faren. Glenavarans hustru Helena støtter Marys og Roberts bønner. Duncans kaptein John Magles likesaa. De reiser. Ved en feiltagelse kommer den aandsfraværende geograf Paganel med. De drager til Chile uten der at faa oplysninger. Drager over Cordillernes steile fjeldsider. En uhyre condor bortfører Robert - men pataonieren Thalcave skyter dyret og fører selskapet gjennem Panamas. Overfaldes av bøfler, kun Roberts raske hest som leder bøflernes angrep i en anden retning redder guttens liv. Voldsomt regnskyld hindrer de reisende hvis heste rives med av strømmen. De klamrer sig til et piletræ og dette driver med strømmen og kastes paa land saa de ogsaa nu er reddet. De falder i de vildeshænder og støster tilsidst paa røveren Ben Joyeé som under navn av Ayrton engang var kvartermester hos Grant men blev jaget paa grund av mytteri. Han blir dem værre en Maorierne, men Robert redder dem fra alle farer og tilsidst kommer de ombord i "Duncan" ved New Zealand. Fra dækket ser de et baal paa en ø. Der finder de kaptein Grant og lykken blir overvældende.
 • Verna
  12
  Verna

  Vurdert dato:

  Filmen inneholder voldsinnslag og enkelte truende scener og har en tematikk som kan virke forstyrrende på 9-åringer. Den får derfor 12-årsgrense.

  12 år

 • Kurt Josef Wagle og mordmysteriet på Hurtigruta
  12
  Kurt Josef Wagle og mordmysteriet på Hurtigruta

  Vurdert dato:

  Gjennomgående grov humor og seksualisert språk, samt enkelte kortvarige skrekkeffekter, gjør at filmen får 12-årsgrense.

  12 år

 • Flaugstad
  6
  Flaugstad

  Vurdert dato:

  Enkelte kortvarige dramatiske scener gjør at filmen får 6-årsgrense.

  6 år

 • All Saints
  A
  All Saints

  Vurdert dato:

  Denne filmen inneholder ingen scener som antas å kunne virke skadelig på de yngste, og den blir derfor tillatt for alle.

  Tillatt for alle

 • Paddington 2
  6
  Paddington 2

  Vurdert dato:

  Enkelte dramatiske scener gjør at filmen får 6-årsgrense.

  6 år