1. Startsiden

Filmdatabasen 1913–2022

Filmdatabasen viser alle filmer som har fått aldersgrense av Medietilsynet fra 1913 til og med 2022. Du får søketreff på både originaltittel, norsk tittel, nasjonalitet, distributør og årstall. Aldersgrenser for kinofilmer fra 2023 finner du på Filmweb.

RSS-feed Abonnér på filmdatabasen (RSS)
Ved dette tegn skal du seire
A

Ved dette tegn skal du seire

Vurdert dato:
Distributør: Fotorama
Lengde: 66 minutter
Handling: Personer: Keiseren Konstantin, Maximillian datter- Konstantia. Konstantins søster - Lucinius. Cæsar av Illyrien. St. Maternus. Helvius Brutus. St. Helena. Hof med slaver, soldater. Maximillian holder indtog og forelsker sig i Konstantia, som er elsket av Lucinius og som elsker ham igjen. Hun lar sig kristne. Fest hos Maximillian, som savner Konstantia og spør den onde Fausta efter hende. Hun som elsker Lucinius vil intet heller end lokke Konstantia til keiseren og fører ham til hendes rum. Hun kjæmper med ham og gjør ham derfor rasende, saa han følger Faustas raad og sønderriver de kristne firbrev. Konstantia tvinges til at se paa gladiatorkampene, hvor mange kristne dræpes. Senere gaar de kristne i Spolarium og søker sine døde. De skræmmes av løvers vilde brøl og en vældig løve kommer skridende. Maximillian kommer til hæren i Lodi. Soldater slagtes for deres tros skyld. Likene slæbes gjennom gaterne for at skræmme Konstantia, som flygter til sin bror keiser Konstantin for at undgaa Maximillians efterstræbelser. Fausta lokker Helvetius til at ville myrde Konstantin, men han advares. Maximillian tror det er lykkedes og lar seg utraabe til keiser, da soldaterne hører om forræderiet dræper de Maximillian. Fausta hidser nu Roms keiser til oprør mot Konstantin og den unge Maxentius lar sig lokke. I sin leir ser Konstantin et kors paa himlen og en røst roper til ham "Ved dette tegn skal du seire". For anden gang overtaler Fausta Helvetius til at ville snigmyrde Konstantin, men da hun faar hans hode sendt forstaar hun at det ikke alene er mislykket men at hun er opdaget. Slaget ved Saxa Ruba utkjæmpes, men engleskarer vissi i luften og skræmmer Maxentius's soldater. Hans leir brænder og tropperne flygter i vild uorden til Rom, men broerne over TIberen brister og de drukner i tusenvis. Konstantin drager under folkets jubel ind i Rom. De kristne faar fri religionsøvelse. Konstantin er saa rystet over de kristnes forfølgelser at han i drømme forfølges av deres lidelser L"
  • Bak sløret
    9
    Bak sløret

    Vurdert dato:

    Denne filmen inneholder én dramatisk scene med et dyr som lider og dør, og enkelte scener med krangling i familierelasjoner. Den får derfor aldersgrense 9 år.

    9 år

  • I Wanna Dance with Somebody
    9
    I Wanna Dance with Somebody

    Vurdert dato:

    Denne filmen inneholder enkelte dramatiske scener og skildringer av ustabile voksenpersoner i utrygge familierelasjoner. Filmen får derfor aldersgrense 9 år.

    9 år

  • Avatar The way of Water
    12
    Avatar The way of Water

    Vurdert dato:

    Denne filmen har flere scener med kamphandlinger og enkelte drapsskildringer. Da disse er lite nærgående og skjer i et fantasiunivers, får filmen aldersgrense 12 år.

    12 år

  • Folk og røvere i Kardemomme by
    A
    Folk og røvere i Kardemomme by

    Vurdert dato:

    Denne filmen inneholder en noe dramatisk skildring av en brann. Dette skjer innenfor en kjent og trygg ramme, og antas derfor ikke å være skadelig for de yngste. Filmen blir derfor tillatt for alle.

    Tillatt for alle

  • Pus med støvler: Et siste ønske
    6
    Pus med støvler: Et siste ønske

    Vurdert dato:

    Denne filmen inneholder enkelte dramatiske scener og nifse figurer. Da filmen foregår i et humoristisk eventyrunivers, får filmen aldersgrense 6 år.

    6 år