1. Startsiden
  2. Nyheter
  3. Nyhetssaker

Nyhetssaker

A-Media AS vant auksjonen om å drive senderanlegg for digitalradio i Riksblokk II

– Vi er tilfreds med at det var etterspørsel etter å drive senderanlegg for radio, og forventer at tildelingen vil føre til mye radioinnhold og bidra til mediemangfold for lytterne, sier Hanne Sekkelsten, direktør for juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet.

A-Media AS vant pengeauksjonen om å få opprette og drive senderanlegg for digitalradio på frekvensressursen Riksblokk II. Auksjonen ble avholdt 8. desember. Det var to aktører som deltok. A-Media AS vant budgivningen, og må betale det nest høyeste budet som var på 2 870 000 kroner.

Frist på 12 måneder for å ta i bruk frekvensressursen

Tillatelsene gjelder fra 1. januar 2021 til 31. desember 2031.

– Myndighetene er opptatt av å sikre at frekvensressursen tas i bruk, derfor er det satt en frist for anleggskonsesjonæren på tolv måneder for å ta i bruk anlegget, sier Sekkelsten.

Forutsetninger for tildeling av Riksblokk II

Riksblokk II består av frekvensblokkene 216,160-217,696 MHz (kanal 11A) og 223,168-224,704 MHz (kanal 12A). Frekvensblokkene er fordelt på to geografiske områder, som til sammen dekker hele fastlands-Norge. Det er ikke satt krav om befolkningsdekning eller forutsetninger om at anlegget må brukes til riksdekkende eller lokale sendinger.

Senderanleggskonsesjon og frekvenstillatelse tildeles av Medietilsynet og Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom).

Regjeringen ga i mai Medietilsynet og Nkom oppdrag om å lyse ut frekvensressursen Riksblokk II til bruk for digital radiokringkasting. Ressursen skulle tildeles gjennom en pengeauksjon dersom det var konkurrerende etterspørsel etter den.

For til NKOMs sider for mer informasjon om denne auksjonen og auksjonsreglene.

  Abonner på nyheter (RSS)