1. Startsiden

februar 2022

Safer Internet Day 8. februar 2022: Stopp netthat!

08. feb. 2022 SID 2022 vil handle om hets og hatprat på nett. Hvordan opplever unge netthets og hva kan vi gjøre for å stoppe det? Vi har fått med oss youtuber og influenser Herman Dahl på laget – og inviterer deg til å delta sammen med oss!

Når: 08.02.22

Hvor: Digitalt arrangement

Meld deg på

Aktiviteter og events Safer Internet Day 2022

14. jan. 2022 Mange aktører nasjonalt og internasjonalt markerer Safer Internet Day med aktiviteter, kurs og konferanser. Her finner du en oversikt over de som har meldt inn sine bidrag til Medietilsynet. Denne siden blir løpende oppdatert frem til 8. februar.

Northug-saken setter loven på prøve

14. jan. 2022 Petter Northugs dobbeltrolle som redaksjonell medarbeider og reklameplakat for egen kleskolleksjon aktualiserer diskusjonen om hvorfor det er viktig å opprettholde et klart skille mellom kommersielle og redaksjonelle interesser, sier Hanne Nistad Sekkelsten, direktør for juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet.

Slutt på video- og dvd-registrering hos Medietilsynet

11. jan. 2022 Distributører av dvd-er, Blu-ray og Video On Demand må ikke lenger registrere og merke videoene hos Medietilsynet og betale gebyr for å gjøre det. – Fra 1. januar i år må distributørene kun betale videogramavgift, sier Hanne Nistad Sekkelsten, direktør for juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet.

2021: Fortsatt færre kinofilmer, men tre fikk 18-årsgrense

04. jan. 2022 Medietilsynet satte aldersgrense på 244 kinofilmer i fjor, som er flere enn i 2020, men fortsatt færre enn i 2019. – Koronaen ser fortsatt ut til å virke inn på antall filmer som settes opp på norske kinoer, sier Hanne Nistad Sekkelsten, direktør for juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet.

desember 2021

40 år med lokalt mediemangfold i eteren

28. des. 2021 Når Medietilsynet i disse dager forlenger over 200 lokalradiokonsesjoner på FM med nye fem år, er det 40 år siden daværende kulturminister Lars Roar Langslet avskaffet NRKs nær 50 år lange monopol på kringkasting ved å åpne for prøvetillatelser til drift av nærradio.

Tre ting å tenke gjennom hvis barnet ditt fikk telefon til jul

27. des. 2021 Mange barn har fått sin første telefon til jul. Men før du gir barnet ditt tilgang på nettet, og dermed hele verden, er det noen ting du bør tenke gjennom.

Medietilsynet har fordelt 36 millioner kroner i støtte til samiske aviser

22. des. 2021 De fire avisene Ávvir, Ságat, Snåsningen og Lokalavisa NordSalten får til sammen 36,6 millioner kroner i støtte i 2021. – Støtten bidrar til å gjøre de samiske skriftspråkene mer synlige. Disse avisene spiller en viktig rolle for den samiske språkutviklingen, sier Hanne Nistad Sekkelsten, direktør i juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet.

Dei eldste og yngste er mest utsette for nettsvindel

17. des. 2021 Dei eldste og yngste er mest utsette for svindelforsøk på nettet, viser ei undersøking frå Medietilsynet. – Det er viktig med tiltak retta mot desse gruppene for å styrke den kritiske medieforståinga, seier Mari Velsand, direktør i Medietilsynet.