1. Startsiden

juli 2021

Medietilsynet: EUs digitale lover må sikre medienes uavhengighet

26. jul. 2021 Medietilsynet er opptatt av å verne ytringsfriheten og medienes uavhengighet når EU nå utformer nytt lovverk på det digitale området.

Ferietid er spilletid: Medietilsynet gir råd til foreldre om barnas dataspilling

14. jul. 2021 Ferietid er spilletid, og tall fra Medietilsynet viser at nesten alle norske barn spiller dataspill. – Sommeren kan være et godt tidspunkt for foreldre til å engasjere seg og snakke med barna om temaer som aldersgrenser og pengebruk i dataspill, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet.

Medietilsynet med veileder om småbarn og skjermbruk på samisk

08. jul. 2021 Medietilsynets veileder til foreldre om småbarn og skjermbruk finnes nå også på samisk. – Halvparten av ett- til femåringene har tilgang til nettbrett. Tidlig digital tilgang stiller store krav til foreldrene, og vi ønsker å tilby veiledning på alle norske språk, sier Mari Velsand, direktør i Medietilsynet.

Medietilsynet oppfordrar foreldre til å snakke med barna om nettvett i ferien

07. jul. 2021 For mange barn og unge betyr ferietid også mykje skjermtid, og Medietilsynet oppfordrar foreldre til å ta ein sommarprat om nettvett med barna sine. – Den siste tida har politiet åtvara mot blant anna deling av nakenbilde og skremmande videoar i sosiale medium. Dette er noko foreldra bør snakke med barna om, seier direktør Mari Velsand i Medietilsynet.

Slaget om å beskytte barn mot skadelig medieinnhold står ikke lenger i kinosalen: Statlig forhåndskontroll av kinofilm bør avvikles

06. jul. 2021 Det er på tide at distributørene overtar ansvaret for å sette aldersgrense på kinofilmer, og dermed likebehandles med andre aktører som viser film- og tv-program.

Lavere annonseinntekter, men mediene bedret lønnsomheten under pandemien

01. jul. 2021 Til tross for betydelig inntektsfall, bedret norske medier lønnsomheten i pandemi-året 2020. Det viser en ny analyse fra Medietilsynet. – Annonsefallet har vært betydelig, men kostnadsreduksjoner redder resultatene for mange, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet.

juni 2021

Medietilsynet har gjennomført omfattende tilsyn: Distributører varsles om mulig pålegg om å stoppe pengespillreklame fra utlandet

30. jun. 2021 Medietilsynet mener det kan være grunnlag for å pålegge Telenor, Telia, RiksTV, Canal Digital, VCB (Viasat) og Altibox å stoppe den utenlandske pengespillreklamen på Discoverys kanaler. – Vi sender nå varsel om dette til tv-distributørene. De får så mulighet til å redegjøre for sitt syn før Medietilsynet eventuelt gir et slikt pålegg, sier direktør Mari Velsand.

Medietilsynet forfølger ikke brudd som skyldes korona: TV 2 oppfylte de fleste kravene i 2020

29. jun. 2021 TV 2 oppfylte de fleste kravene i avtalen med staten om kommersiell allmennkringkasting i 2020, ifølge Medietilsynet. Unntaket var kravene til lokalisering og sportsprogram. – Begge bruddene skyldes koronapandemien, og er dermed utenfor TV 2s kontroll. Medietilsynet forfølger derfor ikke saken videre, sier Mari Velsand, direktør i Medietilsynet.

Seminar for lærere: Valg 2021 og politisk reklame

28. jun. 2021 Hvordan kan du som lærer jobbe med valg i skolen og politisk reklame?

Når: 25.08.21

Varer: 1 time

Hvor: Nettarrangement

Meld deg på