1. Startsiden
Tre av ti 9–18-åringer skulle ønske de kunne logge av oftere, viser tall fra Medietilsynet. Elev Alf Wiktor Williamsen gir sine skjermkutt-tips.

Ungdommer gir skjermkutt-tips

02. jun. 2023 Dropp mobilen på soverommet, finn en ny hobby, slett apper og skru av varsler. Dette er ungdommers egne tips for å redusere skjermtiden. Tre av ti 9–18-åringer skulle ønske de kunne logge av oftere, og omtrent like mange sliter med søvn på grunn av mobilen, viser Medietilsynets undersøkelse Barn og medier 2022.

Europeisk møte mellom mediemyndighetene denne uka i Oslo. F.v.: Valentin Alexandru Jucan, Stephanie Comey, nyvalgt styreleder Mari Velsand, Maria Donde og Stanislav Matejka.

Europeisk toppverv til Medietilsynets direktør

01. jun. 2023 Direktør Mari Velsand i Medietilsynet er valgt som ny styreleder i EPRA, som er en organisasjon for europeiske mediemyndigheter.

Medietilsynet fordeler totalt 21,5 millioner kroner i innovasjonsstøtte til 44 prosjekter i år. Totalt får over 100 medier støtte. Foto Medietilsynet.

Over 100 medier får innovasjonsstøtte

25. mai 2023 Prosjektet der 72 lokalaviser skal samarbeide om å lage lokal, ambisiøs datajournalistikk får mest, med 3,6 millioner kroner i støtte. – Innovasjonsstøtten skal gjøre det enklere for små, lokale medier å digitalisere og fornye seg, sier Hanne Nistad Sekkelsten, direktør for juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet.

Det er forbode å sende reklame på tv og radio 1. pinsedag, langfredag, 1. påskedag og 1. juledag. Foto Medietilsynet

1. pinsedag er det forbode å sende reklame på tv og radio

24. mai 2023 Radio- og tv-kanalane har ikkje lov til å sende vanleg reklame søndag 28. mai i år, sidan det er forbode å sende reklame 1. pinsedag. Mange av kringkastarane vel å gi bort reklameplassen til ideelle organisasjonar denne dagen.

Fleire av programma til dei tv- og radiokanalane som får støtte, skal dekke ulike sider ved kommune- og fylkestingsvalet til hausten. Illustrasjonsfoto Ketil Blom / Medietilsynet

Lokale tv- og radiokanalar får over ni millionar i støtte

22. mai 2023 Ein del av støtta på 9,2 millionar kroner går til tv- og radioprogram som skal dekke ulike sider ved valet til hausten. – Støtta er med på å styrke det lokale demokratiet og mediemangfaldet rundt om i landet, seier Hanne Nistad Sekkelsten, direktør for juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet.

TV 2 får advarsel fra Medietilsynet etter å ha brutt en viktig regel om sponsing i programmene «Jørgine – alene med flokken» og «I fyr og flamme». Foto TV 2

TV 2 får advarsel fra Medietilsynet etter brudd på reklameregler

15. mai 2023 TV 2 får advarsel fra Medietilsynet etter å ha brutt regelen om når sponsor skal identifiseres i et program. – Regelen er laget for å gjøre seerne oppmerksomme på at et redaksjonelt program er sponset, sier Hanne Nistad Sekkelsten, direktør for juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet.

Facebook, YouTube og TikTok har lite ansvar for innholdet som publiseres hos dem. Det skal de nye EU-reglene for digitale tjenester (DSA) gjøre noe med. Foto Medietilsynet

Medietilsynet ønsker nye EU-regler for digitale tjenester velkommen

03. mai 2023 De nye EU-reglene for digitale tjenester (DSA) skal gjøre det tryggere for folk å være på nett og samtidig sikre ytringsfriheten. – Internasjonale reguleringer som DSA er også viktige for at Medietilsynet skal kunne løse sitt samfunnsoppdrag på best mulig måte framover, konkluderer Mari Velsand, direktør i Medietilsynet, i tilsynets årsrapport for 2022.

Nettverket ble opprettet av Medietilsynet høsten 2022, og består av ni ungdomsorganisasjoner som på ulike måter arbeider med digital oppvekst. Foto Newslab

– Vi må også se mulighetene det å være digitale gir de unge

28. apr. 2023 Å sikre en trygg digital oppvekst for barn og unge, handler ikke bare om å løse problemer. Det handler like mye om å se muligheter, mener Medietilsynets ungdomsnettverk.

NRK brøt regelen om nøytral identifisering av sponsor under årets Vasaloppet i mars i år. Foto skjermdump fra NRK TV

NRK får advarsel fra Medietilsynet etter brudd på reklameregler

26. apr. 2023 NRK får advarsel fra Medietilsynet etter å ha brutt regelen om nøytral identifisering av sponsor. – Regelen er laget for at seerne skal kunne skille sponsing av redaksjonelt innhold fra tradisjonell reklame, sier Hanne Nistad Sekkelsten, direktør for juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet.