1. Startsiden

august 2022

Arendalsuka: Slik stopper vi den ulovlige pengespillreklamen

17. aug. 2022 Kanaldistributørene har fått frist til august 2022 for å stanse tv-reklame for spillselskap som ikke har tillatelse til å tilby spill i Norge. I hvilken grad etterlever distributørene den nye kringkastingsloven? Hvor godt virker myndighetenes reguleringstiltak? Og hvordan skal vi hindre at markedsføringen flyttes til andre kanaler?

Når: 17.08.22

Hvor: Kulturkammeret, Kirkegaten 2B, 4836 Arendal

Meld deg på

Tilsyn viser: Produksjonsselskapene har rutiner for å hente inn politiattester

03. aug. 2022 Medietilsynets tilsyn med 15 produksjonsselskap som produserer programmer eller serier, viser at selskapene henter inn politiattester for ansatte som har kontakt med mindreårige. – Det er betryggende at rutinene er på plass, sier Hanne Nistad Sekkelsten, direktør for juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet.

juli 2022

Ny rapport om avsendermangfold fra Medietilsynet: Konsolideringen i avismarkedet fortsetter

04. jul. 2022 De tre største konsernene kontrollerte 72,5 av det totale avisopplaget i Norge ved utgangen av 2021, viser en ny rapport fra Medietilsynet. Det er en økning på 0,5 prosentpoeng fra året før. Samtidig holder antallet norske aviser, radio- og tv-kanaler seg stabilt.

Ny rapport fra Medietilsynet: Godt økonomisk år for avisene i 2021

01. jul. 2022 Norske aviser fikk et svært godt driftsøkonomisk år i 2021, viser en ny rapport fra Medietilsynet. – Fjoråret ble ett av de mest lønnsomme årene det siste tiåret. Det skyldes økte driftsinntekter og en kontrollert kostnadsvekst, sier Mari Velsand, direktør i Medietilsynet.

juni 2022

Medietilsynet opprettholder vedtak om å stanse pengespillreklame på tv

30. jun. 2022 Medieklagenemnda skal behandle klagene etter at Medietilsynet nå har valgt å opprettholde sine vedtak om å stanse pengespillreklame på tv. To av de fem tv-distributørene som fikk pålegg om å stanse reklamen, har klaget på vedtakene.

TV 2 oppfylte dei fleste krava som allmennkringkastar i 2021

27. jun. 2022 TV 2 oppfylte dei fleste krava som allmennkringkastar og mottar full kompensasjon på 135 millionar kroner for 2021, viser tilsynsrapporten frå Medietilsynet. – Brota på krav om lokalisering skjedde som følge av koronapandemien og får derfor ikkje konsekvensar for TV 2, seier Mari Velsand, direktør i Medietilsynet.

NRK bryt krav til nynorskandel på nytt – nå krev Medietilsynet ein handlingsplan

15. jun. 2022 NRK oppfylte samfunnsoppdraget i samsvar med krava i 2021, bortsett frå kravet til nynorskandel på radio og nett. Det viser Medietilsynets tilsynsrapport. – Vi ber no NRK om ein konkret plan for korleis nynorsk-kravet skal bli nådd for alle plattformer, seier Mari Velsand, direktør i Medietilsynet.

Fleire direktorat samarbeider for større tryggleik på nettet

10. jun. 2022 Sju direktorat, med Medietilsynet i spissen, skal framover jobbe tettare saman for å sikre at barn og unge er trygge på nettet. – Vi veit at internett er ein stor og viktig del av kvardagen til barn og unge i dag. Derfor må vi jobbe betre saman for at den digitale oppveksten blir så trygg som mogleg, seier barne- og familieminister Kjersti Toppe.

Kinofilm-distributørene skal sette aldersgrenser på filmene sine selv

09. jun. 2022 Stortinget har vedtatt at distributørene får ansvaret for å sette aldersgrense på kinofilmer. Hittil har dette vært gjort av Medietilsynet. – Vi har tatt initiativ til denne endringen, og mener dette er en nødvendig modernisering av regelverket, sier direktør Mari Velsand.