1. Startsiden

april 2023

Frokostseminar: Barnas forbilder – hvem er de?

13. apr. 2023 Hvem er de mest populære influenserne blant norske barn og unge? Det ser vi nærmere på under dette frokostseminaret.

Når: 13.04.23

Hvor: Online og fysisk arrangement

Meld deg på

mars 2023

Frukostseminar: Mediemangfaldsrekneskapen 2022 – Mediemangfald i eit bruksperspektiv

28. mar. 2023 Medietilsynet gir deg oversikt over nyheitsvanane til befolkninga under dette frukostseminaret.

Når: 28.03.23

Hvor: Online og fysisk arrangement

Meld deg på
Filmen Shazam! Fury of The Gods går fra aldersgrense 9 til 12 år. Foto Gamereactor

Varsel fra Medietilsynet førte til høyere aldersgrense på filmen Shazam! Fury of The Gods

23. mar. 2023 Etter kinofilmdistributørene selv begynte å sette aldersgrenser fra nyttår, har Medietilsynet gjennomført tilsyn med 17 kinofilmer. – Vi har kun sendt ut ett varsel om å endre én aldersgrense. I filmen Shazam! Fury of The Gods førte varselet til at distributøren nylig endret aldersgrensen fra 9 til 12 år, sier Hanne Sekkelsten, direktør i juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet.

Jana Jeličić og Frid-Lorine Danielsen Aarnes i andre trinn ved Hvam videregående skole tester nytt læringsopplegg. Foto: Rune Valle.

Nytt læringsopplegg skal hjelpe ungdom å forstå hvorfor de blir hektet på mobilen

21. mar. 2023 Et nytt spillbasert undervisningsopplegg skal øke ungdoms bevissthet rundt egen tidsbruk på nett. Opplegget er utviklet av Medietilsynet i samarbeid med Nasjonal digital læringsarena (NDLA).

Det er første gongen Medietilsynet gir sanksjon etter brot på reglane om aldersgrenser i biletprogramlova. Foto Medietilsynet

TV 2, VGTV, Dagbladet og Se & Hør braut reglar om aldersgrenser – får åtvaring

16. mar. 2023 Medietilsynet gir TV 2 åtvaring for å ha sett for låge aldersgrenser på fleire filmar og program. I tillegg får VGTV, Dagbladet og Se og Hør si strøymeteneste seher.no kvar si åtvaring for ikkje å ha sett aldersgrenser på program dei etter reglane skulle ha sett aldersgrenser på.

Frokostseminar: Hva er god praksis for å hjelpe sårbare unge gamere?

16. mar. 2023 Hjelpeapparatet har etter hvert begynt å ta i bruk gaming som verktøy for å hjelpe ungdom som står utenfor skole og sosialt liv. Hvordan sørger vi for at erfaringene som skapes, resulterer i god praksis?

Når: 16.03.23

Hvor: Online og fysisk arrangement

Meld deg på
Medietilsynet vel å prioritere driftsstøtta til digitalisering av lokalradio etter ein kraftig auke i kostnadene den siste tida. Foto Medietilsynet

Lokalradioane får dobbelt så mykje i driftsstøtte til digitalisering

24. feb. 2023 Medietilsynet tildeler 8,2 millionar kroner i driftsstøtte til digitalisering av lokalradio i år, nesten ei dobling av støtta frå 2022. – Vi vel å følge råda frå bransjen om å prioritere driftsstøtta til digitalisering, og set i år av litt mindre til utbygging av DAB-nett, seier Hanne Nistad Sekkelsten, direktør for juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet.