1. Startsiden

april 2024

Nærbilde av hånd med fjernkontroll. Stor tv-skjerm uskarpt i bakgrunnen.

Færre brudd på reklamereglene hos norske tv-kanaler

16. apr. 2024 Norske tv-kanaler er blitt flinkere til å følge reklameregler. Det viser Medietilsynets store vårkontroll med TV 2, NRK, TVNorge og VGTV.

To kvinnelige journalister sitter ved hver sin pult og jobber i et redaksjonslokale.

16 nye aviser søker om produksjonstilskudd

15. apr. 2024 174 aviser har i år søkt om produksjonstilskudd til nyhets- og aktualitetsmedier. Blant de nye søkerne er det både lokalaviser og aviser med hele landet som nedslagsfelt.

Tre personer sitter i en mørk kinosal. De sitter ved siden av hverandre,og har popcornbeger i hendene.

Filmdistributør får åtvaring frå Medietilsynet for feil aldersgrense

12. apr. 2024 Medietilsynet meiner at kinofilmen «Døde menn går på ski» hadde for låg aldersgrense og gir distributøren ei åtvaring. Grensa er no endra frå 12 til 15 år.

Portrettbilde av Mari Velsand

Medietilsynet: Nødvendig med en strategi mot desinformasjon

08. apr. 2024 Kunstig skapt innhold, økt politisk konflikt og rask spredning av desinformasjon i sosiale medier aktualiserer behovet for en strategi mot desinformasjon, mener direktør Mari Velsand i Medietilsynet. I helgen varslet regjeringen at det skal utvikles en slik strategi.

Tekstplakat med teksten "DEN NORSKE MEDIEPODDEN"

Hør de nye episodene av mediepodden

04. apr. 2024 Skadelig innhold som barn møter på nett, og muligheter og utfordringer i dataspill er temaene for to helt nye episoder av Medietilsynets podkast, Den norske mediepodden. Hør de her!

Et videokamera filmer en scene

Endringer i kringkastingsloven

22. mar. 2024 Kultur- og likestillingsdepartementet foreslår omfattende endringer i kringkastingsloven, som skal behandles av Stortinget. Lovproposisjonen gjennomfører endringer om audiovisuelle medietjenester (AMT-direktivet).

Ryggen og bakhodet til mann som ser på tv.

Forbod mot reklame i radio og tv i påska

21. mar. 2024 Radio- og tv-kanalane har ikkje lov til å sende vanleg reklame langfredag og 1. påskedag. Mange av kringkastarane vel å gi bort reklameplassen til ideelle organisasjonar denne dagen.

Mari Velsand og Robert Steen står sammen på scenen

Bruker dataspill i kampen mot utenforskap

13. mar. 2024 For hovedpersonen i filmen «Ibelin», Mats Steen, var gaming veien til et sosialt liv. Han er ikke alene, viser en ny undersøkelse av elevers bruk av dataspill. Nå skal fagmiljøer få økt kompetanse om hvordan dataspill kan brukes for å inkludere barn og unge.