1. Startsiden
  2. Nyheter
  3. Nyhetssaker

Nyhetssaker

Lokalaviser får åtte millionar ekstra

Regjeringa aukar pressestøtta til lokalaviser med åtte millionar kroner i forslaget sitt til endringar i statsbudsjettet.

I tillegg blir løyvinga auka til Senter for undersøkande journalistikk (SUJO) med to millionar kroner, opplyste kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen då ho gjesta Norsk haustmøtet til redaktørforeininga torsdag.

Dermed legg den nye regjeringa opp til å auke løyvingane til journalistikk med totalt ti millionar i det nye budsjettopplegget sitt.Senter for undersøkande journalistikk (SUJO) ved Universitetet i Bergen er det einaste senteret i slaget sitt i Norden. Målsettinga til senteret er å styrke den undersøkande journalistikken i Noreg, med spesielt ansvar for lokale, regionale og mindre medium.

– Det er positivt at regjeringa vil auke støtta til norske lokalaviser. Desse er viktige bidragsytarar til det norske mediemangfaldet, og betre rammevilkår for avisene og Senter for undersøkande journalistikk vil gi auka moglegheit for kvalitetsjournalistikk i heile landet, seier Mari Velsand, direktør i Medietilsynet.

Ap-Sp-regjeringa legg fram forslaga sine til endringar i statsbudsjettet måndag 8. november.

  Abonner på nyheter (RSS)