1. Startsiden
  2. Nyheter
  3. Nyhetssaker

Nyhetssaker

Medietilsynet: Er i gang med å behandle klagene fra Dagbladet Pluss og Nett.no

Klagene fra Dagbladet Pluss og Nett.no på avslag på søknad om mediestøtte behandles nå av Medietilsynet. – Klagene er omfattende og saksbehandlingen er derfor tidkrevende, sier avdelingsdirektør Hanne Nistad Sekkelsten i Medietilsynet.

Før jul fikk Dagbladet Pluss og Nett.no avslag på søknadene om mediestøtte (produksjonstilskudd) etter at Medietilsynet konkluderte med at avisene ikke oppfyller støtteordningens krav til formål og innhold.

Mange har henvendt seg til Medietilsynet med spørsmål om hvor lang tid klagebehandlingen kommer til å ta.

Svært omfangsrik klage fra Dagbladet Pluss

– Vi kan dessverre ennå ikke si hvor lang tid saksbehandlingen tar og når klagene er ferdig behandlet. Særlig klagen fra Dagbladet Pluss krever omfattende juridisk behandling, sier Sekkelsten. Klagen er på 36 sider, og i tillegg kommer vedlegg på totalt 195 sider.

Dersom Medietilsynet konkluderer med at vedtakene om avslag opprettholdes, sendes klagene videre til behandling i Medieklagenemnda.

Produksjonstilskuddet er den største av de direkte mediestøtteordningene, og er ett av statens virkemidler for å fremme mediemangfold. Les mer om støtteordningen her.

  Abonner på nyheter (RSS)