1. Startsiden
  2. Nyheter
  3. Nyhetssaker

Nyhetssaker

Medietilsynet fremskynder ny utbetaling: Mer støtte til små lokale medier

Størstedelen av økningen på 40 millioner kroner i årets produksjonstilskudd går til små lokale aviser. Hvordan økningen skal fordeles er nå avklart, og denne potten betales ut neste uke når Medietilsynet fremskynder enda et forskudd på årets støttetildeling.

– Medietilsynet har stor forståelse for den krevende situasjonen mange medievirksomheter nå står i. Derfor framskynder vi også tredje forskuddsutbetaling for produksjonstilskuddet. Denne utbetalingen kommer vanligvis i juli, men skjer nå allerede kommende uke, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet.

Totalt skal det fordeles 358 millioner kroner i produksjonstilskuddet i år. I denne summen ligger en økning fra i fjor på 40 millioner kroner. Hele denne økningen betales ut allerede neste uke.

Medietilsynet fremskynder utbetaling av støtte med fire måneder

Av økningen på 40 millioner kroner, er det bestemt at 30 millioner kroner skal gå til de minste lokalmediene. De siste ti millionene blir fordelt på alle aktørene som kvalifiserer for produksjonstilskudd i år. 

– Størstedelen av økningen i årets støttemidler går til små lokale aviser, og dermed får mange av dem som nå sliter en større utbetaling, sier Velsand.

Mediene som får produksjonstilskudd og tilskudd til samiske aviser får fire utbetalinger i året. Andre utbetaling, som vanligvis kommer i april, ble fordelt i forrige uke. Allerede to uker senere kommer altså den tredje utbetalingen, som opprinnelig skulle komme først i juli.

Mediene dekker et viktig informasjonsbehov

I en krisesituasjon er befolkningens informasjonsbehov voldsomt. Samtidig spres falske nyheter lett, særlig i sosiale medier.

– Heldigvis viser undersøkelser fra Medietilsynet at befolkningens tillit til de redaktørstyrte mediene er høy. I en krise som den vi nå står i, er vi helt avhengig av medier vi kan stole på. Derfor er det nå ekstra viktig at vi tar vare på de mediene vi har, slik at de kan fortsette sitt samfunnsoppdrag. Vi vet at mange medievirksomheter nå har det tøft økonomisk, og vi håper utbetalingen som kommer neste uke i alle fall hjelper litt på vei, sier Velsand.

  Abonner på nyheter (RSS)