Barn blir trente storgamblere - hva kan vi gjøre med det?

Flere populære dataspill lokker unge til å bruke penger på tilfeldige belønninger. Nå skal dette reguleres – er det nok til å beskytte unge mot spillavhengighet?
- Sted
- Nedre Tyholmsvei 6, Kulturkammeret, Smia
- Tid
Grensene mellom dataspill og pengespill er i ferd med å viskes ut. En rekke av de mest populære dataspillene blant barn og unge, som FIFA, Minecraft, Grand Theft Auto, Fortnite, Hay Day, Counter-Strike og Roblox, baserer en stor del av lønnsomheten på at spillerne kjøper innhold i spillet med spillets egen valuta. I mange tilfeller er dette innholdet også helt tilfeldig, ved bruk av såkalte lootbokser. Disse «forundringspakkene» er milliardindustri for produsentene. Samtidig finner forskerne en tydelig økt risiko for pengespillavhengighet blant dem som kjøper lootbokser.
Stortinget vedtok før påske at lootbokser og virtuell valuta skal reguleres eller forbys. Hvilke muligheter finnes nå?
På dette arrangementet vil du få bedre kjennskap til hvordan pengebruk i dataspill, som kjøp av lootbokser, påvirker dem som spiller, og hvilken risiko dette kan utgjøre for fremtidig pengespillavhengighet. De ulike tilsynene som håndhever regelverket forklarer hva reguleringen omfatter og hvordan den fungerer, og politikerne er invitert til å diskutere hva mer som kan gjøres for å verne barn og unge mot spillavhengighet.
Arrangører
- Hyperion
- Actis
- Lotteri- og stiftelsestilsynet
- Medietilsynet
- Forbrukertilsynet