1. Startsiden
  2. Nyheter
  3. Nyheitsarkiv

Nytt fra Medietilsynet

Følg DAB lokalradio-auksjonen på nett 15. mars

Auksjonen i to lokalregioner i Lokalradioblokka starter tirsdag 15. mars kl. 10.00. Alle interesserte kan følge utviklingen i nettauksjonen på auksjon.nkom.no.

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) og Medietilsynet skal tildele den landsdekkende frekvensblokka for digital lokalradio (Lokalradioblokka). Lokalradioblokka er delt inn i 37 lokalregioner. For å kunne tilby DAB lokalradio i de ulike lokalregionene, er det nødvendig med tilgang til frekvenser og et senderanlegg for kringkasting. Det er de grunnleggende ressursene frekvenstillatelse og konsesjon til å opprette senderanlegg som skal tildeles gjennom denne auksjonen. 

Auksjonen gjelder de to lokalregionene Akershus og Haugaland. Auksjonene starter tirsdag 15. mars klokken 10.00. For de andre 35 regionene blir det ikke auksjon, fordi det enten er ingen eller bare én interessent. 

Alle interesserte kan følge auksjonen fra auksjon.nkom.no. Under auksjonen vil informasjon om høyeste bud være tilgjengelig for alle. Auksjonsdeltakerne vil ikke være kjent så lenge auksjonen pågår, men Nkom og Medietilsynet vil publisere hvem som er vinnere i de aktuelle lokalregionene etter at auksjonen er avsluttet. 

Les mer om tildelingen av Lokalradioblokka her.

Følg auksjonen:

auksjon.nkom.no

For mer informasjon:

Medietilsynet: Linda Andersen Seniorrådgiver
913 82 283

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet: Svend A. Toft Seksjonssjef
913 05 689