1. Startsiden
  2. Digitale medier
  3. Dataspill

Dataspill

Slik fungerer Lego Star Wars: The Skywalker Saga

Bildet viser Star Wars-figurer inne i Lego-spillet: Lego Star Wars: The Skywalker Saga. Foto Warner Brothers Entertainment UK Ltd
Den populære spillserien Lego har kommet med ny versjon, denne gangen er det Star Wars-universet som lager rammen. Vi forklarer deg som er forelder hvordan spillet fungerer. Foto Warner Brothers Entertainment UK Ltd

«Lego Star Wars: The Skywalker Saga» er et actioneventyr basert på Star Wars-universet, og tar spilleren gjennom de ni hovedfilmene i serien, gjenskapt i Lego-form.

Lego-spillserien har vært populær blant barn og voksne i en årrekke og har laget spill basert på ulike figur- og filmunivers, slik som Batman, Pirates of the Caribbean og Harry Potter. Sist ut er Star Wars-versjonen. 

Hva slags konto og utstyr trengs for å spille «Lego Star Wars: The Skywalker Saga»? 

«Lego Star Wars: The Skywalker Saga» spilles på Windows Pc-er, Nintendo Switch, PlayStation 4 og 5, samt Xbox One, X og S.  

Spillet må kjøpes, enten fysisk i butikk eller digital, og kostet mellom 500 og 600 kroner ved lansering i april 2022.  

I Lego Star Wars-universet møter du figurer som er godt kjent fra filmene. Det er mulig å spille sammen to og to, men ikke online. Foto Warner Brothers Entertainment UK Ltd
I Lego Star Wars-universet møter du figurer som er godt kjent fra filmene. Det er mulig å spille sammen to og to, men ikke online. Foto Warner Brothers Entertainment UK Ltd

Hvem passer «Lego Star Wars: The Skywalker Saga» for? 

Spillet er populært blant spillere i alle aldre, men har fått anbefalt aldersgrense 7 år fra PEGI. Dette er begrunnet med at mye av spillet inneholder "urealistisk vold" og inneholder "situasjoner yngre barn kan finne skremmende".

Fordi spillet tillater to spillere på samme skjerm er det velegnet for barn og foreldre som ønsker å spille sammen. Da blir det også lettere å ta en løpende vurdering om hvorvidt innholdet er passende eller ikke for ditt barn.  

Merk at all tekst og tale i spillet er på engelsk.   

Vold og voksent innhold 

Spillet følger handlingen til de ni hovedfilmene i «Star Wars»-serien, så om du kjenner til Star Wars vet du sånn omtrent hva spilleren vil støte på. 

Det skal nevnes at de fleste av filmene har aldersgrense 12 år i Norge, og selv om spillet er inspirert av filmene så er spillet langt mer barnlig og uskyldig i uttrykket. Fordi spillene gjenskaper figurene i Lego og skrur det meste til for humoristisk effekt fremstår selv de mørkeste øyeblikkene imidlertid som ganske harmløse.  

Mye av spillet er basert på kamper med fantasivåpen som lasersverd og laserpistoler. Volden er gjennomgående tegnefilmaktig, og fiender løses opp i Lego-biter når de dør.  

Selv om slåssing og lyssabere er en sentral del av spillet, er all vold tegneserieaktig og alle figurer løser seg opp i legobiter når de dør. Foto Warner Brothers Entertainment UK Ltd
Selv om slåssing og lyssabere er en sentral del av spillet, er all vold tegneserieaktig og alle figurer løser seg opp i legobiter når de dør. Foto Warner Brothers Entertainment UK Ltd  

Kommunikasjon 

Spillet har kun lokal flerspiller – det går ikke an å spille «Lego Star Wars: The Skywalker Saga» over nettet med mindre man benytter skjermdeling og lignende knep. Dermed har det heller ingen chat-funksjoner og lignende å ta hensyn til.  

Kjøp i spill  

«Lego Star Wars: The Skywalker Saga» tilbyr noe tilleggsinnhold som kan kjøpes for å bygge ut hovedspillet.  

Dette er spillfigur-pakker som legger til nye rollefigurer fra Star Wars-universet som spillerne får mulighet til å kontrollere.  

Disse pakkene kan enten kjøpes stykkvis eller samlet i form av et sesongpass.  

Tilgjengelighet 

«Lego Star Wars: The Skywalker Saga» har et rikt utvalg av funksjoner for å gjøre spillet mer tilgjengelig både for yngre spillere og spillere med funksjonsvariasjoner.  

For eksempel finnes det flere motoriske tilpasninger. Spillere som sliter med kjappe og gjentatte knappetrykk kan velge å i stedet holde inne knappen. Spillet kan også utføre trykk som krever kjappe reaksjoner automatisk. Det går an å trykke sikteknappen inn én gang i stedet for å måtte holde den inne, og ulike former for siktehjelp kan aktiveres.  

Spillet har ulike vanskelighetsgrader, og skade ved fall kan skrus av. Det er også mulig å få spillfigurens helse til å bygge seg opp igjen automatisk etter skade, og å få hjelp til å finne riktig retning gjennom banene.  

Skjermeffekter som reduserer lesbarhet eller kan utløse epileptiske anfall kan skrus av, og skriften i spillet kan forstørres.  

Lego-spillet gir gode og mange muligheter for tilpassing av bruk av kontrollen og bruk av knappene – og må sies å legge godt til rette for tilgjengelighet. Foto Selv om slåssing og lyssabere er en sentral del av spillet, er all vold tegneserieaktig og alle figurer løser seg opp i legobiter når de dør. Foto I Lego Star Wars-universet møter du figurer som er godt kjent fra filmene. Det er mulig å spille sammen to og to, men ikke online. Foto Warner Brothers Entertainment UK Ltd
Lego-spillet gir gode og mange muligheter for tilpassing av bruk av kontrollen og bruk av knappene – og må sies å legge godt til rette for tilgjengelighet. Foto Warner Brothers Entertainment UK Ltd

Alle bilder: Warner Brothers Entertainment UK Ltd