1. Startsiden
  2. Digitale medier
  3. Netthat

Netthat

Herman Dahl: Det er trist at noen bruker energien sin på å spre dritt

Herman Dahl er youtuber og deltar aktivt på sosiale medier. Han har laget filmer og innhold i samarbeid med Medietilsynet i kampen mot netthat. Foto Splay
Herman Dahl er youtuber og deltar aktivt på sosiale medier. Foto Splay

Når du er ung youtuber med nær 400 000 følgere i ulike sosiale medier står du midt i søkelyset og vet hva barn og unge ser og opplever. Derfor vil Herman Dahl vil være med på å vise at det å spre kjipe ord på nettet er bortkasta tid.

– Internett generelt har åpna så sjukt mange fine muligheter og dører, så er trist at noen velger å bruke opp energien sin på å spre dritt, sier Herman Dahl. Dahl er snart ute av tenåra og har allerede en ganske lang og omfangsrik karriere som youtuber, skuespiller og influenser. Han har valgt å samarbeide med Medietilsynet om å lage innhold i sine kanaler om nettopp netthat og hets. 

– Jeg har vært heldig og har ikke opplevd så mye hat selv, men når det skjer er det rett og slett kjipt. Jeg vil være med å bidra til å vise at det å spre kjipe ord på nettet er bortkasta tid.

Det er lett å si til seg selv at man ikke bryr seg om å få hat. Men jeg ville uansett sagt det til noen jeg stoler på. Og hvis det fortsetter over tid ville jeg vurdert å anmelde det.

Herman Dahl

Herman Dahl har mange unge følgere på youtube, Tiktok og Instagram. Han har en stemme og en plattform som når direkte fram til ungdom selv. Derfor har Medietilsynet inngått et samarbeid med Dahl om å lage en kampanje med innhold fra Hermans standpunkt som handler om netthat og hets. Videoene kan sees i Hermans kanaler på Youtube og Tiktok.

Videoer fra Herman Dahls Youtube-kanal om netthat