1. Startsiden

Filmdatabasen 1913–2022

Filmdatabasen viser alle filmer som har fått aldersgrense av Medietilsynet fra 1913 til og med 2022. Du får søketreff på både originaltittel, norsk tittel, nasjonalitet, distributør og årstall. Aldersgrenser for kinofilmer fra 2023 finner du på Filmweb.

RSS-feed Abonnér på filmdatabasen (RSS)
Memory Box - En historie om kjærlighet
15

Memory Box - En historie om kjærlighet

Denne filmen har partier med mørk stemning, og den inneholder en urovekkende scene fra en krigssituasjon. Filmen inneholder også en drapsskildring. Den får derfor aldersgrense 15 år.
Vurdert dato:
Distributør: STORYTELLING MEDIA AS
Regissør: Joana Hadjithomas, Khalil Joreige
Produksjonsår: 2021
Nasjonalitet: Canada;Frankrike;Libanon;Qatar
Lengde: 103 minutter
Handling: Alenemoren Maia bor i Montreal sammen med tenåringsdatteren sin, Alex. På julaften mottar de en uventet gave. Det er en boks fylt med notatbøker, kassetter og bilder som Maia sendte til sin bestevenninne i Beirut på 80-tallet. Maia nekter å åpne boksen og konfrontere minnene, men Alex sniker seg til å undersøke dem.
 • Bak sløret
  9
  Bak sløret

  Vurdert dato:

  Denne filmen inneholder én dramatisk scene med et dyr som lider og dør, og enkelte scener med krangling i familierelasjoner. Den får derfor aldersgrense 9 år.

  9 år

 • I Wanna Dance with Somebody
  9
  I Wanna Dance with Somebody

  Vurdert dato:

  Denne filmen inneholder enkelte dramatiske scener og skildringer av ustabile voksenpersoner i utrygge familierelasjoner. Filmen får derfor aldersgrense 9 år.

  9 år

 • Avatar The way of Water
  12
  Avatar The way of Water

  Vurdert dato:

  Denne filmen har flere scener med kamphandlinger og enkelte drapsskildringer. Da disse er lite nærgående og skjer i et fantasiunivers, får filmen aldersgrense 12 år.

  12 år

 • Folk og røvere i Kardemomme by
  A
  Folk og røvere i Kardemomme by

  Vurdert dato:

  Denne filmen inneholder en noe dramatisk skildring av en brann. Dette skjer innenfor en kjent og trygg ramme, og antas derfor ikke å være skadelig for de yngste. Filmen blir derfor tillatt for alle.

  Tillatt for alle

 • Pus med støvler: Et siste ønske
  6
  Pus med støvler: Et siste ønske

  Vurdert dato:

  Denne filmen inneholder enkelte dramatiske scener og nifse figurer. Da filmen foregår i et humoristisk eventyrunivers, får filmen aldersgrense 6 år.

  6 år