1. Startsiden

Filmdatabasen 1913–2022

Filmdatabasen viser alle filmer som har fått aldersgrense av Medietilsynet fra 1913 til og med 2022. Du får søketreff på både originaltittel, norsk tittel, nasjonalitet, distributør og årstall. Aldersgrenser for kinofilmer fra 2023 finner du på Filmweb.

RSS-feed Abonnér på filmdatabasen (RSS)
Hendelsen
15

Hendelsen

Denne filmen forteller om en kvinnelig student i 60-tallets Frankrike som blir uønsket gravid. Hun opplever et sterkt psykisk og sosialt press. Filmen har flere partier med mørk stemning, og inneholder scener med skildringer av illegal abort og intense smerter. Da dette antas å kunne virke urovekkende på 12-åringer, får filmen aldersgrense 15 år.
Vurdert dato:
Distributør: ANOTHER WORLD ENTERTAINMENT NORWAY AS
Regissør: Audrey Diwan
Produksjonsår: 2021
Nasjonalitet: Frankrike
Lengde: 95 minutter
Handling: Anne, en kvinnelig student i Frankrike på 60-tallet, blir uønsket gravid. Å fortelle foreldrene om graviditeten er utenkelig, og å få barnet vil utelukke å fortsette utdanningen hun vil fullføre. Hun står overfor et vanskelig valg som fører til en vanskelig prosess å gå gjennom.
 • Bak sløret
  9
  Bak sløret

  Vurdert dato:

  Denne filmen inneholder én dramatisk scene med et dyr som lider og dør, og enkelte scener med krangling i familierelasjoner. Den får derfor aldersgrense 9 år.

  9 år

 • I Wanna Dance with Somebody
  9
  I Wanna Dance with Somebody

  Vurdert dato:

  Denne filmen inneholder enkelte dramatiske scener og skildringer av ustabile voksenpersoner i utrygge familierelasjoner. Filmen får derfor aldersgrense 9 år.

  9 år

 • Avatar The way of Water
  12
  Avatar The way of Water

  Vurdert dato:

  Denne filmen har flere scener med kamphandlinger og enkelte drapsskildringer. Da disse er lite nærgående og skjer i et fantasiunivers, får filmen aldersgrense 12 år.

  12 år

 • Folk og røvere i Kardemomme by
  A
  Folk og røvere i Kardemomme by

  Vurdert dato:

  Denne filmen inneholder en noe dramatisk skildring av en brann. Dette skjer innenfor en kjent og trygg ramme, og antas derfor ikke å være skadelig for de yngste. Filmen blir derfor tillatt for alle.

  Tillatt for alle

 • Pus med støvler: Et siste ønske
  6
  Pus med støvler: Et siste ønske

  Vurdert dato:

  Denne filmen inneholder enkelte dramatiske scener og nifse figurer. Da filmen foregår i et humoristisk eventyrunivers, får filmen aldersgrense 6 år.

  6 år