1. Startsiden

Filmdatabasen

Her kan du søke på alle filmer som har fått aldersgrense av Medietilsynet. Du får søketreff på både originaltittel, norsk tittel, nasjonalitet, distributør og årstall.

RSS-feed Abonnér på filmdatabasen (RSS)
Hendelsen
15

Hendelsen

Denne filmen forteller om en kvinnelig student i 60-tallets Frankrike som blir uønsket gravid. Hun opplever et sterkt psykisk og sosialt press. Filmen har flere partier med mørk stemning, og inneholder scener med skildringer av illegal abort og intense smerter. Da dette antas å kunne virke urovekkende på 12-åringer, får filmen aldersgrense 15 år.
Vurdert dato:
Distributør: ANOTHER WORLD ENTERTAINMENT NORWAY AS
Regissør: Audrey Diwan
Produksjonsår: 2021
Nasjonalitet: Frankrike
Lengde: 95 minutter
Handling: Anne, en kvinnelig student i Frankrike på 60-tallet, blir uønsket gravid. Å fortelle foreldrene om graviditeten er utenkelig, og å få barnet vil utelukke å fortsette utdanningen hun vil fullføre. Hun står overfor et vanskelig valg som fører til en vanskelig prosess å gå gjennom.
 • Elizabeth - Et portrett av en dronning
  A
  Elizabeth - Et portrett av en dronning

  Vurdert dato:

  Denne filmen inneholder ingen scener som antas å være skadelige for barn. Den blir derfor tillatt for alle.

  Tillatt for alle

 • Den Gode Sjefen
  12
  Den Gode Sjefen

  Vurdert dato:

  Denne filmen inneholder enkelte scener med sex og vold, samt en drapshandling. Da disse ikke er nærgående skildret, får filmen aldersgrense 12 år.

  12 år

 • Ennio: The Maestro
  15
  Ennio: The Maestro

  Vurdert dato:

  Denne dokumentarfilmen inneholder en rekke klipp fra ulike filmer fra de siste 50 årene. Disse filmklippene viser flere sterke og forstyrrende scener, og inneholder blant annet realistiske skildringer av drap og død. Filmen får derfor aldersgrense 15 år.

  15 år

 • Wheel of Fantasy and Fortune
  6
  Wheel of Fantasy and Fortune

  Vurdert dato:

  Denne filmen inneholder noen scener med seksualitet og konflikt mellom voksne. Da disse er kortvarige og lite påtrengende, får filmen aldersgrense 6 år.

  6 år

 • Nitram
  12
  Nitram

  Vurdert dato:

  Denne filmen har en urovekkende stemning og en forstyrrende tematikk knyttet til massedrap. Filmen skildrer en person i alvorlig psykisk ubalanse, og inneholder scener med en ulykke og et tilfelle av familievold. Da disse scenene ikke er nærgående skildret, antas filmen imidlertid å ikke være skadelig for barn over 12 år. Filmen får derfor aldersgrense 12 år.

  12 år