1. Startsiden

Filmdatabasen 1913–2022

Filmdatabasen viser alle filmer som har fått aldersgrense av Medietilsynet fra 1913 til og med 2022. Du får søketreff på både originaltittel, norsk tittel, nasjonalitet, distributør og årstall. Aldersgrenser for kinofilmer fra 2023 finner du på Filmweb.

RSS-feed Abonnér på filmdatabasen (RSS)
The Invitation
15

The Invitation

Denne filmen inneholder scener med angstskapende stemning, skrekkeffekter og draps- og voldshandlinger. Den får derfor aldersgrense 15 år.
Vurdert dato:
Distributør: SF NORGE AS
Regissør: Jessica M. Thompson
Produksjonsår: 2022
Nasjonalitet: USA
Lengde: 105 minutter
Handling: Etter at moren dør og hun blir stående igjen uten noen nær familie, tar Evie en DNA-test og oppdager en fjern slektning, som hun ikke tidligere har kjent til. Da hun inviteres av sin «nye» familie til et overdådig bryllup på den engelske landsbygda, blir hun først blendet av den sjarmerende aristokrat-verten. Brått befinner hun seg i et livstruende mareritt når hun avdekker forskrudde familiehemmeligheter og urovekkende baktanker med deres syndige gjestfrihet.
 • Bak sløret
  9
  Bak sløret

  Vurdert dato:

  Denne filmen inneholder én dramatisk scene med et dyr som lider og dør, og enkelte scener med krangling i familierelasjoner. Den får derfor aldersgrense 9 år.

  9 år

 • I Wanna Dance with Somebody
  9
  I Wanna Dance with Somebody

  Vurdert dato:

  Denne filmen inneholder enkelte dramatiske scener og skildringer av ustabile voksenpersoner i utrygge familierelasjoner. Filmen får derfor aldersgrense 9 år.

  9 år

 • Avatar The way of Water
  12
  Avatar The way of Water

  Vurdert dato:

  Denne filmen har flere scener med kamphandlinger og enkelte drapsskildringer. Da disse er lite nærgående og skjer i et fantasiunivers, får filmen aldersgrense 12 år.

  12 år

 • Folk og røvere i Kardemomme by
  A
  Folk og røvere i Kardemomme by

  Vurdert dato:

  Denne filmen inneholder en noe dramatisk skildring av en brann. Dette skjer innenfor en kjent og trygg ramme, og antas derfor ikke å være skadelig for de yngste. Filmen blir derfor tillatt for alle.

  Tillatt for alle

 • Pus med støvler: Et siste ønske
  6
  Pus med støvler: Et siste ønske

  Vurdert dato:

  Denne filmen inneholder enkelte dramatiske scener og nifse figurer. Da filmen foregår i et humoristisk eventyrunivers, får filmen aldersgrense 6 år.

  6 år