1. Startsiden

Filmdatabasen 1913–2022

Filmdatabasen viser alle filmer som har fått aldersgrense av Medietilsynet fra 1913 til og med 2022. Du får søketreff på både originaltittel, norsk tittel, nasjonalitet, distributør og årstall. Aldersgrenser for kinofilmer fra 2023 finner du på Filmweb.

RSS-feed Abonnér på filmdatabasen (RSS)
Rose
9

Rose

Denne filmen inneholder flere dramatiske scener med en psykisk ustabil voksenperson. Filmen inneholder også en scene som viser en bilulykke og påfølgende skader. Filmen får derfor aldersgrense 9 år.
Vurdert dato:
Distributør: AS FIDALGO
Regissør: Niels Arden Oplev
Produksjonsår: 2022
Nasjonalitet: Danmark
Lengde: 106 minutter
Handling: Filmen foregår i 1997, hvor Inger, søsteren Ellen og svogeren Vagn skal med buss til Paris. Ingen om bord vet at Inger er schizofren, så det kommer som litt av et sjokk, da hun forteller det over bussens høyttaleranlegg. Det blir en underholdende bussreise og tur i Paris, hvor Inger viser seg å ha en skjult agenda. Underveis beviser den sinnslidende kvinnen også at man ikke skal dømme henne på forhånd.
 • Bak sløret
  9
  Bak sløret

  Vurdert dato:

  Denne filmen inneholder én dramatisk scene med et dyr som lider og dør, og enkelte scener med krangling i familierelasjoner. Den får derfor aldersgrense 9 år.

  9 år

 • I Wanna Dance with Somebody
  9
  I Wanna Dance with Somebody

  Vurdert dato:

  Denne filmen inneholder enkelte dramatiske scener og skildringer av ustabile voksenpersoner i utrygge familierelasjoner. Filmen får derfor aldersgrense 9 år.

  9 år

 • Avatar The way of Water
  12
  Avatar The way of Water

  Vurdert dato:

  Denne filmen har flere scener med kamphandlinger og enkelte drapsskildringer. Da disse er lite nærgående og skjer i et fantasiunivers, får filmen aldersgrense 12 år.

  12 år

 • Folk og røvere i Kardemomme by
  A
  Folk og røvere i Kardemomme by

  Vurdert dato:

  Denne filmen inneholder en noe dramatisk skildring av en brann. Dette skjer innenfor en kjent og trygg ramme, og antas derfor ikke å være skadelig for de yngste. Filmen blir derfor tillatt for alle.

  Tillatt for alle

 • Pus med støvler: Et siste ønske
  6
  Pus med støvler: Et siste ønske

  Vurdert dato:

  Denne filmen inneholder enkelte dramatiske scener og nifse figurer. Da filmen foregår i et humoristisk eventyrunivers, får filmen aldersgrense 6 år.

  6 år