1. Startsiden

Filmdatabasen 1913–2022

Filmdatabasen viser alle filmer som har fått aldersgrense av Medietilsynet fra 1913 til og med 2022. Du får søketreff på både originaltittel, norsk tittel, nasjonalitet, distributør og årstall. Aldersgrenser for kinofilmer fra 2023 finner du på Filmweb.

RSS-feed Abonnér på filmdatabasen (RSS)
Don't Worry Darling
15

Don't Worry Darling

Denne filmen har en gjennomgående intens og utrygg stemning, og inneholder enkelte blodige voldsskildringer. Filmen får derfor aldersgrense 15 år.
Vurdert dato:
Distributør: WARNER BROS. ENTERTAINMENT NORGE AS
Regissør: Olivia Wilde
Produksjonsår: 2022
Nasjonalitet: USA
Lengde: 122 minutter
Handling: Alice og Jack bor i det idealiserte samfunnet Victory, en eksperimentell bedriftsby, der 1950-tallets samholdsoptimisme råder i det sammensveisede ørkenutopiet. Mens mennene jobber får kvinnene tilbringe tiden med skjønnhet og luksus. Når sprekker i idyllen begynner å dukke opp, og avslører glimt av noe mørkere som lurer bak den vakre fasaden, klarer ikke Alice la være å stille spørsmål ved hva som egentlig foregår i Victory, og hvorfor.
 • Bak sløret
  9
  Bak sløret

  Vurdert dato:

  Denne filmen inneholder én dramatisk scene med et dyr som lider og dør, og enkelte scener med krangling i familierelasjoner. Den får derfor aldersgrense 9 år.

  9 år

 • I Wanna Dance with Somebody
  9
  I Wanna Dance with Somebody

  Vurdert dato:

  Denne filmen inneholder enkelte dramatiske scener og skildringer av ustabile voksenpersoner i utrygge familierelasjoner. Filmen får derfor aldersgrense 9 år.

  9 år

 • Avatar The way of Water
  12
  Avatar The way of Water

  Vurdert dato:

  Denne filmen har flere scener med kamphandlinger og enkelte drapsskildringer. Da disse er lite nærgående og skjer i et fantasiunivers, får filmen aldersgrense 12 år.

  12 år

 • Folk og røvere i Kardemomme by
  A
  Folk og røvere i Kardemomme by

  Vurdert dato:

  Denne filmen inneholder en noe dramatisk skildring av en brann. Dette skjer innenfor en kjent og trygg ramme, og antas derfor ikke å være skadelig for de yngste. Filmen blir derfor tillatt for alle.

  Tillatt for alle

 • Pus med støvler: Et siste ønske
  6
  Pus med støvler: Et siste ønske

  Vurdert dato:

  Denne filmen inneholder enkelte dramatiske scener og nifse figurer. Da filmen foregår i et humoristisk eventyrunivers, får filmen aldersgrense 6 år.

  6 år