1. Startsiden

Filmdatabasen 1913–2022

Filmdatabasen viser alle filmer som har fått aldersgrense av Medietilsynet fra 1913 til og med 2022. Du får søketreff på både originaltittel, norsk tittel, nasjonalitet, distributør og årstall. Aldersgrenser for kinofilmer fra 2023 finner du på Filmweb.

RSS-feed Abonnér på filmdatabasen (RSS)
Guiden
12

Guiden

Denne filmen har partier med mørk stemning. Den inneholder scener med drap, vold og tortur. Da disse er satt i en historisk sammenheng og framstår som lite nærgående, får filmen aldersgrense 12 år.
Vurdert dato:
Distributør: MANYMORE AS
Regissør: Oles Sanin
Produksjonsår: 2014
Nasjonalitet: Ukraina
Lengde: 122 minutter
Handling: Den amerikanske gutten Peter og den blinde kobzar-musikanten Ivans skjebner veves sammen i de turbulente 1930-årene i Ukraina under Sovjetunionen. Når Peter flykter til den lokale jernbanestasjonen etter mordet på sin far, blir han overfalt av en gruppe unge gutter. Den blinde kobzaren Ivan redder Peter, og sammen tar de seg både til Moskva og videre til Kharkiv, mens myndighetenes nett snører seg sammen rundt dem.
 • Bak sløret
  9
  Bak sløret

  Vurdert dato:

  Denne filmen inneholder én dramatisk scene med et dyr som lider og dør, og enkelte scener med krangling i familierelasjoner. Den får derfor aldersgrense 9 år.

  9 år

 • I Wanna Dance with Somebody
  9
  I Wanna Dance with Somebody

  Vurdert dato:

  Denne filmen inneholder enkelte dramatiske scener og skildringer av ustabile voksenpersoner i utrygge familierelasjoner. Filmen får derfor aldersgrense 9 år.

  9 år

 • Avatar The way of Water
  12
  Avatar The way of Water

  Vurdert dato:

  Denne filmen har flere scener med kamphandlinger og enkelte drapsskildringer. Da disse er lite nærgående og skjer i et fantasiunivers, får filmen aldersgrense 12 år.

  12 år

 • Folk og røvere i Kardemomme by
  A
  Folk og røvere i Kardemomme by

  Vurdert dato:

  Denne filmen inneholder en noe dramatisk skildring av en brann. Dette skjer innenfor en kjent og trygg ramme, og antas derfor ikke å være skadelig for de yngste. Filmen blir derfor tillatt for alle.

  Tillatt for alle

 • Pus med støvler: Et siste ønske
  6
  Pus med støvler: Et siste ønske

  Vurdert dato:

  Denne filmen inneholder enkelte dramatiske scener og nifse figurer. Da filmen foregår i et humoristisk eventyrunivers, får filmen aldersgrense 6 år.

  6 år