1. Startsiden
  2. Nyheter
  3. Nyhetssaker

Nyhetssaker

Langfredag og 1. påskedag er det forbudt å sende reklame på tv og radio

Radio- og tv-kanalene har ikke lov til å sende vanlig reklame den 2. april og 4. april i år, siden det er forbudt å sende reklame langfredag og 1. påskedag. Mange av kringkasterne velger å gi bort reklameplassen til ideelle organisasjoner disse dagene.

Det er ikke bare i påsken det er forbudt å sende reklame på radio og tv. Også 1. juledag og 1. pinsedag er det forbudt å sende vanlig reklame, ifølge kringkastingsforskriften.

Regelen gjelder kun for radio og tv. Hensikten er at publikum ikke skal bli utsatt for kommersielle budskap i disse mediene under høytidsdagene.

– Kringkasterne er som regel flinke til å overholde reklameforbudet. Medietilsynet har kun funnet brudd på regelen ved et par anledninger i løpet av de siste 20 årene, sier direktør for juridisk og regulatorisk avdeling, Hanne Sekkelsten.

Ved brudd på regelen, kan Medietilsynet gi kringkasteren sanksjoner i form av overtredelsesgebyr eller et tidsavgrenset forbud mot å sende reklame. Medietilsynet kan også gi tvangsmulkt for å sikre at forbudet blir overholdt.

På Medietilsynets sider kan du lese mer om forbudet mot å sende reklame de fire dagene i løpet av året

  Abonner på nyheter (RSS)