1. Startsiden
  2. Nyheter
  3. Nyhetssaker

Nyhetssaker

Medietilsynet styrker laget på barn og medier-feltet

Lea Mariero (t.v.) og Maria Grande er ansatt som rådgivere på barn og medier-feltet. Foto Medietilsynet

Medietilsynet har ansatt Maria Grande (44) som seniorrådgiver og Lea Mariero (23) som rådgiver på barn og medier-feltet. Grande kommer fra stilling som prosjektleder i NRK, mens Mariero er leder for Press – Redd Barna Ungdom.

– Vi er svært fornøyde med rekrutteringene. Våre to nye medarbeidere har på hver sin måte relevant erfaring med tematikk relatert til barn, ungdom og medier. Med disse ansettelsene styrker vi både kompetanse og kapasitet på et område som er viktig for Medietilsynet, sier direktør Mari Velsand.

Handlingsplan skal følge opp strategi for trygg digital oppvekst

– Livet på digitale plattformer er ikke lenger noe som skjer ved siden av eller i tillegg til barn og ungdommers egentlige liv. Det er en viktig del av livene deres, hvem de er og hvordan de opplever verden. Jeg ser frem til å bidra til Medietilsynets viktige arbeid med å gjøre barns digitale oppvekst tryggere og bedre, sier Maria Grande.

– Jeg gleder meg til å starte i Medietilsynet, og til å jobbe videre med en tematikk som er svært viktig og i utvikling. Jeg håper å kunne bidra til økt fokus på dette området, og til å finne gode løsninger for barn og unge, sier Lea Mariero.

Medietilsynet jobber både med innsikt og tiltak som skal bidra til en trygg digital oppvekst for barn og ungdom. For eksempel gjennomføres det jevnlig undersøkelser om de unges digitale medievaner, og Medietilsynet utvikler både veiledningsmateriell for foreldre og undervisningsopplegg for ulike aldersgrupper.

Medietilsynet har også nylig utarbeidet en ny nasjonal strategi for trygg digital oppvekst som regjeringen står bak. – Vi skal nå starte arbeidet med en handlingsplan som skal følge opp strategien, og er glad for å kunne styrke bemanningen på dette viktige området, sier Velsand.

Grande og Mariero starter i Medietilsynet neste år

Maria Grande har over 20 års erfaring fra NRK, har i mange år vært prosjektleder og har jobbet med program for barn. Hun har en master i barnehagepedagogikk fra Oslo Met og har også studert pedagogikk, nordisk og sosiologi ved Universitetet i Oslo. Lea Mariero har gjennom mange år vært engasjert i Redd Barnas ungdomsorganisasjon Press, de siste årene som leder på fulltid. Hun har studert statsvitenskap fra Universitetet i Oslo.

Grande starter i Medietilsynet 1. januar og Mariero 1. april neste år.

  Abonner på nyheter (RSS)