1. Startsiden
  2. Nyheter
  3. Nyhetssaker

Nyhetssaker

Tilsyn viser: Produksjonsselskapene har rutiner for å hente inn politiattester

Medietilsynets tilsyn med 15 produksjonsselskap som produserer programmer eller serier, viser at selskapene henter inn politiattester for ansatte som har kontakt med mindreårige. – Det er betryggende at rutinene er på plass, sier Hanne Nistad Sekkelsten, direktør for juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet.

Kringkastingsloven sier at kringkastere, tilbydere av audiovisuelle bestillingstjenester (som TV2 Play, VGTV og Aftenposten TV) og produksjonsselskap må hente inn politiattester for ansatte som har regelmessig kontakt med mindreårige. Det er Medietilsynet som har ansvar for å kontrollere at regelen følges.

Ingen ble avvist fra å jobbe etter innhentede politiattester

I løpet av våren 2022 har Medietilsynet kontrollert de 15 produksjonsselskapene Spark, Nexiko, ITV Studios Norway, Monster Scripted, Salto Film og Fjernsyn, Novemberfilm, Mastiff, Screenstory, Nordisk Film TV, Seefood TV, Rubicon TV, STV Production Norway, Fremantlemedia Norge, Strix Televisjon og Fabelaktig TV.

– Selskapene ble valgt ut basert på hvor store de er og informasjon fra NRK og TV 2 om hvilke selskaper som har produsert eller produserer innhold for dem der barn og unge er med. Loven er der for å beskytte barn og unge i mediebransjen, og vi er glade for at samtlige selskap følger opp, sier Sekkelsten.

I tillegg til at alle selskapene hadde rutinene i orden, kjente de godt til regelverket om plikten til å innhente politiattest. Ifølge selskapene ble ingen avvist fra å jobbe med programmene på grunn av innhentede politiattester.

Medietilsynet gjennomførte et tilsvarende tilsyn med kringkasterne TV 2, Discovery og NRK i 2020, som viste at de tre kringkasterne også hadde rutiner for å hente inn politiattester.

  Abonner på nyheter (RSS)