1. Startsiden
  2. Nyheter
  3. Nyheitsarkiv

Nytt fra Medietilsynet

Barn og unge oppfordres til å foreslå kandidater til Trygg bruk-prisen 2015

Bilde av jente som bruker mobil - nominering Trygg bruk-prisen 2015. Foto Kine Jensen

Trygg bruk-prisen deles ut hvert år til en person eller organisasjon som har utmerket seg i arbeidet med å gi barn og unge en god digital hverdag. Nå trenger vi hjelp til å finne gode kandidater, og oppfordrer særlig barn til å nominere. Oppfordringen kommer fra prosjektleder Barbro Hardersen i Medietilsynet Trygg bruk.

I år kan alle foreslå kandidater til Trygg bruk-prisen. Også barn og unge kan nominere, eller selv bli nominert.

– Vi oppfordrer særlig barn til å nominere andre barn, sier prosjektleder Barbro Hardersen i Medietilsynet Trygg bruk. For barn og unge vil terskelen for å kunne bli nominert være lavere enn for de mere etablerte virksomhetene og voksenkandidatene. – Det er mange organisasjoner og voksne personer i Norge som jobber for at barn og unge skal ha et trygg og godt digitalt liv, sier Hardersen. Samtidig er det jo først og fremst de unge selv som er eksperter innenfor dette feltet. I år leter vi derfor også etter gode eksempler og kandidater fra barn og unges egen hverdag. Kanskje kjenner du til et barn som har vist særlig godt nettvett ved for eksempel å hjelpe en venn på nettet, eller som hatt mot til å si fra om digital mobbing?

Hvem fortjener Trygg bruk-prisen 2015?

Hvem mener du fortjener Trygg bruk-prisen for 2015? Du kan melde inn din kandidat og begrunnelse her.

Her finner du også mer informasjon om Trygg bruk-prisen, tidligere prisvinnere og kandidater.

Nominasjonsrunden er åpen fram til 15. januar 2016.

Prisen skal fremheve og hedre aktører som har vist vilje og evne til å skape gode og trygge omgivelser for barn og unge på nettet, og bidra til å inspirere andre til innsats for å bedre barn og unges opplevelser knyttet til bruk av digitale medier.

Vinneren blir annonsert i forbindelse med markeringen av Safer Internet Day 9. og 10. februar 2016 på Røde Kors sitt konferansesenter.