1. Startsiden
  2. Nyheter
  3. Nyheitsarkiv
  4. Aktuelt 2015

Nytt fra Medietilsynet

Safer Internet Day 2015

I år feires Safer Internet Day (SID2015) under slagordet "La oss sammen skape et tryggere og bedre internett" (Let's create a better Internet together).

Dagen vil bli markert rundt om i hele Norge av skoler, organisasjoner og bedrifter som ønsker å bidra til dette målet.

Medietilsynet Trygg bruk, Barneombudet og IKT-Norge feirer dagen ved å sette i gang Bradigital-stafetten når Barneombudet overrekker utfordringen og stafettpinnen til Kuddle, som er den første bransjeaktøren som får anledning til å vise seg fram på bradigital.no.

Senter for IKT i utdanningen markerer dagen med et seminar om digital dømmekraft og trygg nettbruk. Målgruppen for seminaret er først og fremst lærerstudenter og lærere, men arrangementet vil også være åpent for andre.

I så fall kan vi vel heller si: Både kommersielle, offentlige og frivillige organisasjoner i Trygg bruk-nettverket vil være med og skape blest rundt dagen på sosiale medier. Alle som ønsker å være en del av markeringen kan spre budskapet og sine idéer på sosiale medier med #SID2015.

I tillegg til å sparke i gang Bradigital-stafetten vil Medietilsynet Trygg bruk, Barneombudet og IKT-Norge legge ut blogginnlegg om hvordan de selv gjør internett tryggere og bedre for barn: