1. Startsiden
  2. Nyheter
  3. Nyheitsarkiv
  4. Aktuelt 2016

Nytt fra Medietilsynet

Det er så mye foreldre ikke forstår

Datter på data med mor i bakgrunnen. Foto: Kine Jensen
Foto: Kine Jensen

Har du barn mellom 7 og 12 år som bruker nettet? Da har vi noen tips og råd til deg! Medietilsynet Trygg bruk er med på å markere FNs Literacy Day og den europeiske "Back to school"-kampanjen ved å lansere vår nye foreldreveileder.

Det er så mye foreldre ikke forstår Disse tipsene og rådene er ment for deg som er forelder eller voksen som jobber med og for barn mellom 7 og 12 år. Både skoler, FAU, helsestasjoner og andre kan ha nytte av denne brosjyren.

I fjor kom Medietilsynet med ressursen "Småbarn og skjermbruk" som er laget for de som jobber med eller har barn mellom 0 og 6 år - den har blitt svært godt mottatt.

Les mer, last ned og bestill brosjyren her.

 

 

 

Vil bidra med å trygge foreldre i sin rolle

Berit Andersen, seniorrådgiver barn og medier i Medietilsynet– Vi ønsker å kunne bidra med tydelige og hjelpsomme råd som gir foreldre selvtillit og innsikt nok til å være gode rollemodeller, sier Berit Andersen i Medietilsynet.

– Nettbruk er en del av hverdagen for oss alle, inkludert barna. Å gi dem barna en god start og hjelpe dem til å ta gode valg er en smart investering av tid og energi.

Brosjyren er oversatt og bearbeidet fra dansk til norsk, og utgitt i Norge av Norges Safer Internet Centre ved Medietilsynet Trygg bruk og Kors på halsen – og er samfinansiert av EU.

 

 

Markeres over hele Europa

8. september sparkes "Back to school"-kampanjen i gang over hele Europa - og lærere og skoler oppfordres til å se og bruke de mange nettressursene som deles via portalen til European Schoolnet; Better Internet for Kids. Følg dagen på Twitter her.

Samtidig er dette også datoen for FNs "Literacy Day", som i år feirer 50 år. Vi bruker dagen til å rette søkelys på mediekompetanse - særlig for barn på nett.