1. Startsiden
  2. Nyheter
  3. Nyheitsarkiv
  4. Aktuelt 2016

Nytt fra Medietilsynet

Mobbeombud Bodil Jenssen Houg vant Trygg bruk-prisen 2015 – hva gjør du?

Etter å ha åpnet Safer Internet Day 2016 i Oslo i dag, delte H.K.H. Kronprins Haakon ut Trygg bruk prisen til Norges første mobbeombud. Akkurat nå er alle partnere i Trygg bruk-nettverket samlet til en todagers-fagfestival der alle utfordres på spørsmålet «Hva gjør du?» for å bedre barn og unges netthverdag.

Røde Kors’ konferansesenter/Oslo: H.K.H. Kronprins Haakon åpnet i dag den offisielle norske markeringen av Safer Internet Day 2016. #SID2016 markeres i dag over hele verden, i over 100 land. H.K.H. Kronprinsen delte årets Trygg bruk-pris til Bodil Jenssen Houg og Buskerud fylkesting, for deres innsats og initiativ mot mobbing.

Ydmyk og glad vinner

Bodil Jenssen Houg deler prisen med Buskerud fylkesting, som har vært en pådriver for etableringen av et eget mobbeombud. I juryens begrunnelse står det blant annet - i kraft av sin bakgrunn og som mobbeombud har Houg vist et brennende engasjement for barn og unges rett til et godt psykososialt miljø – både på skolen, på nett og i livet for øvrig. Hun har en tydelig stemme i diskusjoner og saker som omhandler mobbing og krenkelser, og jobber aktivt med kunnskapsformidling og veiledning – hele tiden med det digitale perspektivet naturlig integrert.

– Jeg er glad, stolt og full av pågangsmot for å jobbe videre, sa Bodil Jenssen Houg fra podiet. – Jeg er takknemlig overfor Buskerud fylkesting. De har vært modige og gitt meg tillit og handlingsrom til å utvikle stillingen og det kommer mange unge til nytte både i dag og fremover, sa Houg. Sissel Urke leder Hovedutvalget for utdanningssektoren i Buskerud, og tok imot prisen på vegne av fylkestinget. Les hele begrunnelsen her.

– Fantastisk respons fra alle kanter

Prosjektleder for SID2016 og Medietilsynet Trygg bruk, Barbro Hardersen, mener arrangementet er blitt møtt med engasjement og innsatsvilje fra alle. – Alle vi har spurt har vært positive, og de mener dette er viktig. Hele nettverket er tilstede og bidrar med å fortelle hva nettopp de gjør for å bidra. Her stiller både kongehuset, topp-bloggere og direktører opp. Det vitner om dugnadsånd og omtanke for hvordan vi vil ha det på nett, sier Hardersen.

– Å møtes, markere og feire er viktig, men det er viktigere at vi i resten av året viser i handling at vi tar barn og unge på alvor, og at dette med «nett og sånn» ikke er noe som er ved siden av livet vårt – men anerkjenner at det er en viktig del av livet, sier Hardersen.

Safer Internet Day-programmet ruller videre til kl 15.00 i dag, og videre i morgen fra 09.00 til 12.00.

Ta kontakt med raba@medietilsynet.no hvis du ønsker å delta på resten av arrangementet.

Ta kontakt med Johanne Bordevik Bakken johanne@medietilsynet.no tlf 92847189 for intervju med Barbro Hardersen eller annet om arrangementet.