1. Startsiden
  2. Nyheter
  3. Nyheitsarkiv

Nytt fra Medietilsynet

Twentyfirst Venture AS og FK Haugesund AS er vinnere i DAB lokalradio-auksjon

Auksjon

Auksjonen i Lokalradioblokka er avsluttet. Twentyfirst Venture AS vant lokalregion 3 (Akershus) og FK Haugesund AS vant lokalregion 17 (Haugaland).

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) og Medietilsynet har fått i oppdrag å tildele den landsdekkende frekvensblokka for digital lokalradio (Lokalradioblokka). Lokalradioblokka er delt inn i 37 lokalregioner. For å kunne tilby DAB lokalradio i de ulike lokalregionene er det nødvendig med tilgang til frekvenser og et senderanlegg for kringkasting. Vinnerne i auksjonen får frekvenstillatelse og konsesjon til å opprette senderanlegg i de aktuelle lokalregionene.

To budgivere var registrert til å delta i auksjonen i hver av de to lokalregionene. Resultatet av auksjonen ble slik:  

  • Twentyfirst Venture AS vant lokalregion 3 (Akershus) med et bud på NOK 1 000
  • FK Haugesund AS vant lokalregion 17 (Haugaland) med et bud på NOK 100 000

Anleggskonsesjoner og frekvenstillatelser med varighet fra 1. januar 2017 til 31. desember 2031, utstedes når vinnende bud er innbetalt. Samtidig vil det bli utstedt anleggskonsesjon og frekvenstillatelse i 18 lokalregioner hvor det bare var én kvalifisert søker i hver av lokalregionene. En oversikt over tildelte og ledige lokalregioner er tilgjengelig på auksjonssiden.  

Lokalregioner som ikke er tildelt i denne omgang, vil bli lyst ut på nytt. Prosedyre for tildeling av disse områdene vil bli offentliggjort på Nkoms og Medietilsynets nettsider innen kort tid.

For mer informasjon, ta kontakt med Linda M. Andersen