1. Startsiden
  2. Nyheter
  3. Nyheitsarkiv

Nytt fra Medietilsynet

Gjør deg klar for det digitale radioskiftet

Nå står det digitale radioskiftet for tur i Troms og Finnmark. Den 13. desember slår alle riksdekkende radiokanaler av sine FM-sendinger og går over på DAB+. Det digitale radioskiftet er da ferdig. Alle lokalradioer kan fortsette å sende på FM i Troms og Finnmark.

Planlegg for radioskiftet

Det er viktig å planlegge for hvordan du vil møte radioskiftet 13. desember. – Sett deg inn i de ulike måtene du kan lytte til radio på fremover og velg den løsningen som passer for deg. Tenk også på om du har behov for å bytte ut radioen i båten, på hytta eller i campingvogna, og sørg for korrekt montering av utstyr i bil, sier Line Langnes, seniorrådgiver i Medietilsynet.

Erfaringer så langt

Medietilsynet har dialog med både publikum, aktører og radiobransjen. Det er Medietilsynets inntrykk at den rent tekniske delen av overgangen har gått som planlagt, men at det er et stort veiledningsbehov blant radiolytterne. – Medietilsynet har stor respekt for den innsatsen radiolytterne må gjøre i forbindelse med radioskiftet, og vi i tilsynet gjør vårt beste for å gi gode råd til de som tar kontakt med oss, sier Langnes. – For radiolytterne er det særlig viktig å merke seg at NRK og de kommersielle kanalene har ulik dekningsgrad. I tillegg bør kanallista på DAB-radioen oppdateres med jevne mellomrom, spesielt om du flytter radioen eller opplever å miste kanaler, avslutter Langnes.

Kontakter: Line Langnes og Robin Welhaven Føyen