1. Startsiden
  2. Nyheter
  3. Nyheitsarkiv

Nytt fra Medietilsynet

Klar for nye oppgaver: Mari Velsand starter i Medietilsynet

Ny direktør i Medietilsynet, Mari Velsand. Foto Amedia
Mari Velsand, ny direktør i Medietilsynet. Foto: Kine Jensen/Medietilsynet

Fredag 1. september er Mari Velsand (49) på plass som ny direktør hos Medietilsynet i Fredrikstad, og er klar for å lede et tilsyn i en spennende tid.

– Nå gleder jeg meg til å komme i gang, sier hun. Mari Velsand kommer sist fra rollen som konserndirektør i Amedia. Hun har tidligere blant annet også vært konsernsjef i Tun Media, sjefredaktør/daglig leder i Nationen og distriktsredaktør og programdirektør i NRK. Velsand har utdanning i journalistikk ved Norsk journalisthøgskole, i tillegg til en master i ledelse fra BI.

– Det blir spennende å lede Medietilsynet i tiden som kommer. Mediebransjen står midt i fundamentale endringer, som skjer i et enormt tempo. Det vil også måtte få konsekvenser for tilsynets prioriteringer og arbeid, sier Velsand. – Nå vil jeg naturlig nok bruke den første tiden til å bli godt kjent både med virksomheten og menneskene som jobber der. Samtidig vil det være naturlig å raskt sette i gang prosesser der vi ser nærmere både på strategi og organisasjon, sier hun.

Velsand fremhever oppfølging av Mediemangfoldsutvalgets utredning og utlysning av ny avtale for allmennkringkasting blant områder der hun regner med at det blir spennende oppgaver for Medietilsynet framover. Arbeid knyttet til falske nyheter og trygghet for barn og unge på digitale medier blir også viktig.

– Medietilsynet har en viktig rolle som tilrettelegger for en innovativ og konkurransedyktig medieindustri og et mediemangfold med høy kvalitet. Jeg ønsker at Medietilsynet skal være en synlig premissgiver og et kompetansesenter som når bredt ut med relevant kunnskap og innsikt, sier Mari Velsand.

For mer informasjon, kontakt Mari Velsand