1. Startsiden
  2. Nyheter
  3. Nyheitsarkiv

Nytt fra Medietilsynet

NRK slukker FM på Sør- og Vestlandet

Den 21. juni slukker NRK sine kanaler på FM i Aust-Agder, Vest-Agder, Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane. Dette vil være den mest befolkningstette regionen som slukker hittil.

Disse fylkene består av nær 26 prosent av landets husholdninger.


– Når NRK avvikler sine FM-sendinger 21. juni, er radioskiftet gjennomført i fire  av seks regioner for NRK, noe som utgjør rundt 60 prosent av landets husholdninger, sier Gudbrand Guthus, direktør for konsesjon og tilsyn. 

 
– Så langt er erfaringen at digitalradioskiftet har gått etter planen, men at det fortsatt er behov for informasjon og veiledning til publikum, spesielt knyttet til dekning og mottak i bil. Blant annet ser vi at mange ikke er klar over at dekningsgraden er ulik mellom det kommersielle DAB-nettet og NRKs DAB-nett, sier Guthus.


De kommersielle kanalene slukker sine sendinger i Aust-Agder, Vest-Agder, Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane 15. september. Samme dato vil også lokalradioene P5 Stavanger, ENERGY Stavanger, Radio Sandnes, P5 Bergen og ENERGY Bergen avvikle sine sendinger på FM. Øvrige lokalradioer kan sende på FM frem til 31. desember 2021.

For mer informasjon, se våre nettsider om digitalradio.

Kontaktperson: Line Langnes