1. Startsiden
  2. Nyheter
  3. Nyheitsarkiv
  4. Aktuelt 2017

Nytt fra Medietilsynet

Betalingsmur positivt for lokalavisene

Ny forskning viser at brukerbetaling ikke skremmer bort annonsørene - snarere tvert i mot. Det kommer frem i en rapport som Handelshøyskolen BI har laget med støtte fra Medietilsynet (Rådet for anvendt medieforskning - RAM).

Førsteamanuensis Mona Solvoll ved institutt for kommunikasjon og kultur ved Handelshøyskolen BI står bak rapporten, som viser at verken leserne eller annonsørene forsvant etter at lokalavisene innførte brukerbetaling.

Ifølge rapporten skyldes dette først og fremst at avisene har lykkes med å konvertere leserne til å bli digitale brukere. Leseropplevelsen på nett er blitt bedre, og leserne bruker lengre tid og leser flere saker på nettavisen enn de gjorde tidligere.

Solvoll mener derfor at debatten ikke bør dreie seg om avisene skal tjene penger på annonser eller brukerbetaling - men hvordan samspillet mellom disse inntektskildene bør organiseres.

Om ny medieforskning

Det er Rådet for anvendt medieforskning (RAM) som vurderer kandidatene som søker, og utarbeider en innstilling til Medietilsynet. Tilsynet tar den endelige avgjørelsen om tildeling av støtte. Det er et klart mål at forskningen skal være praktisk orientert og skal kunne brukes i mediehverdagen.