1. Startsiden
  2. Nyheter
  3. Nyhetssaker

Nyhetssaker

Lokalradioene kan søke 11 millioner i digitaliseringsstøtte

Medietilsynet fordeler nå halvparten av årets støtte til lokalradioene. Støtten på 11 millioner kroner er øremerket digitalisering. Foto Medietilsynet

Nå kan lokalradioene søke om 11 millioner kroner til digitalisering. – Lokalradioene har en sårbar økonomi. Digitaliseringsstøtten er derfor viktig for å kunne sende på DAB, sier Hanne Nistad Sekkelsten, direktør for juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet.

Av årets totale støtte til lokalradio på 22,2 millioner kroner som er foreslått i statsbudsjettet for 2023, er halvparten - 11 millioner kroner - øremerket til digitalisering av lokalradioene.

Lokalradioene kan søke om driftsstøtte til digitalisering for lokalradioene og anleggsvirksomhetene for drift av lokale DAB-nett. I tillegg kan lokalradioer for etniske og språklige minoritetsgrupper og bransjeorganisasjoner søke om driftsstøtte til virksomheten. De lokale radio- og tv-selskapene kan også søke om støtte til å delta på nasjonale arrangementer for bransjen.

Støtten fordeles av Medietilsynet, og søknadsfristen er tirsdag 8. november.

Digitaliseringsstøtten utbetales tidligere enn vanlig

Driftsstøtten til digitalisering utbetales i begynnelsen av neste år, som er tidligere enn vanlig. – Dette gjør vi for å skape mer forutsigbarhet, slik at det er enklere for lokalradioene å planlegge driften, sier Sekkelsten.

I januar 2023 kan lokalradio og lokal-tv søke om prosjektstøtte til programproduksjon og kompetanse- og utviklingstiltak. I tillegg kan det søkes om investeringsstøtte til utbygging av lokale DAB-nett.

Les mer om støtteordningen på Medietilsynets nettsider her

For mer informasjon om støtteordningen, ta kontakt med Jon Stjernstedt.

  Abonner på nyheter (RSS)