1. Startsiden
  2. Nyheter
  3. Nyhetssaker

Nyhetssaker

Nå kan lokalradioene søke om 21,6 millioner kroner i støtte

Omkring halvparten av støtten på 21,6 millioner kroner til lokalkringkastere som er foreslått i statsbudsjettet for neste år, skal øremerkes prosjekter for å digitalisere lokalradioene. – Ved å hjelpe lokalradioene å gå over til digitale sendinger, er vi med på å opprettholde et bredt mangfold av lokalradioer i Norge, sier Hanne Nistad Sekkelsten, direktør for juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet.

Støtten til digitalisering deles ut både i form av driftsstøtte til lokalradioene og investeringsstøtte til utbyggere av digitale lokalradionett.

– I år kunne vi for første gang dele ut driftsstøtte til digitalisering, noe mange lokalradioer søkte om støtte til. Det er tydelig at lokalradioene fortsatt trenger drahjelp i digitaliseringsarbeidet, og Medietilsynet er glad for å fortsatt bidra til dette, sier Nistad Sekkelsten.

Lokalkringkasterne må søke innen 2. desember

I tillegg til å søke støtte til digitalisering, kan lokalradio og lokal-tv søke støtte til lokale programproduksjoner, utviklingsprosjekter som stimulerer til bruk av norsk musikk, ulike utviklingsprosjekter og kompetanseheving.

Det gis også driftstilskudd til lokalradioer for etniske og språklige minoritetsgrupper og driftstilskudd til lokalkringkasternes bransjeorganisasjoner.

Søknadsfrist er 2. desember. Les mer om støtteordningen på Medietilsynets sider her.

For mer informasjon om støtteordningen, ta kontakt med seniorrådgiver Jon Stjernstedt

  Abonner på nyheter (RSS)