1. Startsiden
  2. Nyheter
  3. Nyhetssaker

Nyhetssaker

Hør de nye episodene av mediepodden

Tekstplakat med teksten "DEN NORSKE MEDIEPODDEN"

Skadelig innhold som barn møter på nett, og muligheter og utfordringer i dataspill er temaene for to helt nye episoder av Medietilsynets podkast, Den norske mediepodden. Hør de her!

Plakat for podkastepisoden "Skadelig innhold" med bilde av deltakerne

I episoden om skadelig innhold utforskes hva slags medieinnhold som kan være skadelig for barn og ungdom. Diskusjonen dreier seg blant annet om hvordan oppfatningen av hva som er skadelig, samt regelverket rundt dette, har utviklet seg gjennom tiden. Foreldre som er bekymret over barnas eksponering for potensielt skadelige innhold på sosiale medier, får også råd om hvordan man kan ta opp temaet med barna sine.

Her møter vi Anne Katrin Storsveen Oppegård, som er leder for politiets nettpatrulje i Oslo, Asker og Bærum, samt Line Indrevoll Stänicke, som er førsteamanuensis ved psykologisk institutt på UiO og Lovisenberg sykehus. I tillegg får vi høre fra Ove Watne, Trude Kanestrøm, og Audun Aagre fra Medietilsynet, som har lang erfaring med gammelt og nytt regelverk. Episoden er en forlengelse av årets Safer Internet Day som tok for seg det samme temaet.

Hør episoden her

Plakat for podkastepisoden "Dataspill" med bilde av deltakerne

I denne episoden av Den norske mediepodden diskuteres mulighetene og utfordringene ved dataspill, spesielt med fokus på hvordan foreldre kan involvere seg i barnas spilling for å skape et sikkert og inkluderende gaming-miljø. Denne episoden bygger videre på Medietilsynets fagseminar «Hvordan kan vi hindre utenforskap i gaming?».

Gjesten Robert Steen deler sine erfaringer og betydningen av dataspill for sønnen Mads, hovedpersonen i filmen «Ibelin», og tilbyr råd til foreldre som er bekymret for barnas gaming. Beate Hygen, en av forskerne bak NTNU Samforsk sin rapport «Inkludering og ekskludering i elevers digitale verden», bidrar også i samtalen med bred kunnskap om dataspill og spillvaner.

Hør episoden her

Alle episodene av Den norske mediepodden finner du her

  Abonner på nyheter (RSS)