1. Startsiden
  2. Nyheter
  3. Nyhetssaker

Nyhetssaker

Samiske aviser får 41 millioner kroner i støtte

En bunke med aviser sett fra siden

Fire publikasjoner får støtte når Medietilsynet har fordelt 41 millioner kroner til samiske aviser. – Støtten bidrar til å gjøre de samiske skriftspråkene mer synlige, sier Hanne Sekkelsten, direktør i juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet.

Støtteordningen er rettet mot aviser som har den samiske befolkningen som viktigste målgruppe, eller aviser som fast og regelmessig publiserer samiskspråklig nyhets- og aktualitetsinnhold. Formålet er å legge til rette for demokratisk debatt, meningsdanning og språkutvikling i det samiske samfunnet. 

De to dagsavisene Ávvir og Ságat får henholdsvis 22,1 millioner kroner og 17,2 millioner kroner i produksjonsstøtte. Snåsningen får 731 929 for for avissider, også omtalt som innstikk, på sørsamisk, mens NordSalten Avis får 914 911 kroner innstikk på lulesamisk.

Det er ingen nye søkere i 2023, men NordSalten Avis har søkt om både produksjonstilskudd til samiske aviser og tilskudd til avissider på lulesamisk. NordSalten Avis får avslag på søknaden om produksjonstilskudd. Medietilsynet har vurdert at avisen ikke har den samiske befolkningen som hovedmålgruppe, men NordSalten Avis får støtte til innstikk på lulesamisk. 

  Abonner på nyheter (RSS)