1. Startsiden
  2. Nyheter
  3. Arrangement

Dataspillkonferansen 2020

Hvordan påvirker kommersielt innhold i dataspill barn og unge, hvordan kan spill brukes i skolen og hva innebærer det egentlig å drive med e-sport? Og finnes det håp for unge som trekker seg tilbake og "forsvinner inn" i dataspill? Bli med når Medietilsynet avholder Dataspillkonferansen 2020, og få ny innsikt og kunnskap om disse temaene.

For
Alle som har interesse for barn og dataspill – foreldre, lærere, skolehelsetjeneste, organisasjoner som utreder og behandler for dataspillproblemer, spillforskere
Sted
Nettarrangement
Tid

Dataspillkonferansen 2020 er delt inn i tre bolker - med litt ulike målgrupper. Del 1 tar for seg kommersielt innhold i spill, del 2 går inn i barn og unges spillhverdag både i et pedagogisk persepektiv og som fritidsaktivetet og idrettsgren, mens del 3 gir et innblikk i hvordan spill kan være et mijøterapeutisk verktøy.

Program:

10.00: Åpning 

  • Velkommen til Dataspillkonferansen 2020! Ved Mari Velsand, direktør i Medietilsynet

10.15: Del 1 Kommersielt innhold i spill

  • Forsker Henry Mainsah fra Oslo Met presenterer sin nyeste rapport om tenåringer og deres forståelse av kommersielt innhold i dataspill.
  • Juridisk seniorrådgiver Thomas Iversen er prosjektleder for arbeidet med digitale spill i Forbrukerrådet. Han deler sin innsikt om hvordan barn og voksne bruker penger i digitale spill.

11.00: Del 2 Skole og fritid

  • Jørund Skaug fra Spillpedagogene presenterer hvordan spill kan brukes i skolen
  • Andreas Storaas-Barsnes og Fredrik Grøslie fra e-sportklubben King of the Hill presenterer hvordan de jobber med barn og ungdom som vil bli gode i e-sport

11.40: Del 3 Barn, spill og psykisk helse

  • Gamingkontakten jobber med ungdommer som helt eller delvis isolerer seg gjennom gaming. Marius Ruud forteller om hvordan de jobber i Gamingkontakten med gaming som miljøterapeutisk verktøy for å motvirke utenforskap hos sårbare unge gamere.

Konferansier for dagen: Trond Steinsvoll Børsum

Med forbehold om endringer.

Konferansen er ferdig ca. 12.30

Konferansen blir i år digitalt strømmet uten fysisk publikum på grunn av koronoapandemien. Du kan følge med direkte der du er: sendingen skjer her på denne siden og på Facebook

Velkommen!

Artikkel: – Det å bli en god gamer handler ikke om å sitte oppe hele natta

Artikkel: – Dataspill står i sterk kontrast til "ut på tur, aldri sur"

For spørsmål om konferansen, ta kontakt med Beate Våje.

Du kan se Dataspillkonferansen i sin helhet her: