1. Startsiden
  2. Nyheter
  3. Nyheitsarkiv
  4. Aktuelt 2017

Nytt fra Medietilsynet

Medietilsynet følger opp digitaliseringsvedtak

Medietilsynet har nå sendt ut varsel om sanksjon til Radio Metro og Radio Rox (eid av Radio Metro) som følge av at kanalen sender på FM uten konsesjon. – Det er jobben vår å følge opp politiske vedtak, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet.

Det er stort engasjement på Medietilsynets Facebook-sider i forbindelse med at Radio Metro er på luften uten konsesjon. Konsesjonen gikk ut 8. desember, men kanalen har fortsatt sine sendinger - uten konsesjon.

 
-Det er ingen tvil om at det er et stort engasjement rundt DAB – og ikke minst rundt problemstillingen hvor Radio Metro sender uten konsesjon i Oslo-området. Medietilsynets jobb er å følge opp de politiske vedtak som er gjort på dette området. Vi kan ikke la noen sende uten konsesjon – og dermed må vi ty til sanksjoner. Det ville ikke ha sendt gode og langsiktige signaler dersom vi ikke fulgte opp denne saken, sier Mari Velsand.
 
Direktøren i Medietilsynet registrerer gjennom e-post/SMS og Facebook at engasjementet er svært høyt.


- Det er godt med engasjement. Det viser at folk involverer seg og bryr seg. Samtidig må vi slå ned på det som er ulovlige sendinger, sier Velsand.


Direktøren i Medietilsynet sier følgende om de tilbakemeldingene som har kommet inn via ulike kommunikasjonskanalene:


-De aller fleste er engasjerte og seriøse, men dessverre opplever vi også at noen går over grensen i sine påstander, ordvalg og beskrivelser, sier Mari Velsand.

Les også: Radio Metro med ulovlige FM-sendinger i Oslo (Medietilsynet.no).

For mer informasjon, kontakt direktør Mari Velsand, eller direktør for konsesjon og tilsyn, Hanne Sekkelsten.