1. Startsiden
  2. Nyheter
  3. Nyheitsarkiv

Nytt fra Medietilsynet

Barn og medier, personvern, pengespill vs. dataspill og digital utenforskap: bli med oss på Arendalsuka

Collage med bilder fra arrangementer i Arendal 2018

Medietilsynet er opptatt av medier - og i år deltar tilsynet i flere debatter og arenaer der barn og unge er den røde tråden. Her er en oversikt over arrangementer vi deltar på i Arendal 15. - 17. august.

Tilkoblede barn – hvordan kan vi sørge for at barn er trygge digitale forbrukere?

Selv voksne aner ikke hva de takker ja til og hvilken informasjon de gir fra seg når de tar en app eller en digital tjeneste i bruk. Hvilket ansvar har næringslivet for å gjøre den digitale hverdagen trygg for barn, og hva bør myndighetene gjøre?

Meld deg på Tilkoblede barn – hvordan kan vi sørge for at barn er trygge digitalt?

Deit med tilsynene - spør oss om barn og digitale medier

Er du en næringsdrivende som utvikler, distribuerer eller produserer innhold til digitale produkter for barn? Og har du spørsmål om reglene for markedsføring, vilkår, innsamling av data eller kringkasting rettet mot barn?
Denne timen kan du booke en 10 minutter lang date med eksperter fra Datatilsynet, Medietilsynet eller Forbrukertilsynet, og spørre om alt du lurer på.

Meld deg på – og kom på deit med oss

Dataspill og pengespill – samrøre eller samspill?

Stadig flere dataspill inneholder elementer av pengespill. I gråsonen mellom dataspill og pengespill oppstår nye utfordringer med potensielt store konsekvenser for nye generasjoner av spillere og samfunnet. Norsk Tipping, Høyre, Hyperion og Rune Mentzoni møter sammen med Medietilsynet til debatt.

Meld deg på debatten om når gaming og gambling blandes

Surfer du på den digitale bølgen, eller sitter du fast i bakevja?

Digitaliseringen berører alt fra utdanning, økonomi, e-handel, helse og omsorg. De som mangler denne kompetansen støter kontinuerlig på hindringer og blir utestengt fra stadig flere områder. Skillet mellom de digitale og de ikke-digitale øker. Hvordan er det digitale klasseskillet en utfordring for den offentlige samtalen og demokratiet?

Digital utenfor eller innenfor? Meld deg på her

 

Har du spørsmål eller pressehenvendelser? Ta kontakt med  Nina Bjerke