1. Startsiden
  2. Nyheter
  3. Nyheitsarkiv

Nytt fra Medietilsynet

Medietilsynet ønsker tall fra lokalradio på FM og DAB innen 1. april

Radiostudio
Medietilsynet ønsker at tall fra drift på både FM og DAB sendes til Medietilsynet innen 1. april. Foto Medietilsynet

– Lokalradioer på FM må sende inn fjorårets resultater til Medietilsynet innen 1. april. Vi ønsker nå at også DAB-kanalene melder inn tall til Medietilsynet, slik at vi får et så godt grunnlag som mulig i arbeidet med å vurdere om lokalradioenes FM-konsesjoner skal forlenges etter 2021, sier direktør Hanne Nistad Sekkelsten i juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet.

Hvert år må FM-radioene rapportere på fjorårets inntekter og kostnader til Medietilsynet. Slik holdes tilsynet oppdatert på den økonomiske utviklingen i bransjen. Nå ønsker Medietilsynet at DAB aktørene også sender inn sine tall innen fristen.

– Tall fra DAB-radioene vil bidra til økt kunnskap om bransjen, og gjøre tilsynet bedre i stand til å formidle innsikt om radiomarkedet. Tallene vil også hjelpe oss i vurderingen om lokalradioenes FM-konsesjoner skal forlenges etter 2021. Det er derfor ekstra viktig at årets årsmelding for lokalradio sendes inn innen fristen 1. april, sier Sekkelsten.

Mange lokalradioer sender både på FM og DAB

Noen lokalradioer sender nå kun på DAB, men mange lokalradioer som sender på FM har i tillegg DAB-sendinger.

– Alle lokalradioer med FM-sendinger har etter kringkastingsforskriften plikt til å sende inn årsmelding til Medietilsynet. Vi ønsker i tillegg regnskapsopplysninger fra lokalradioer med sendinger i både FM- og DAB-nettet og fra lokalradioer med kun DAB-sendinger i 2018, sier Sekkelsten.

Lokalradioene vil motta en e-post med lenke til årsmeldingsskjema og veiledning for utfylling av skjemaet. Frist for å sende inn skjemaet er 1. april.

Har du spørsmål, ta kontakt med Hanne Nistad Sekkelsten