1. Startsiden
  2. Nyheter
  3. Nyhetssaker

Nyhetssaker

Medietilsynet fordeler mediestøtte: Lokale radio- og tv-kanaler får 13 millioner for å digitalisere og lage nye program

Medietilsynet har fordelt 13,4 millioner kroner i støtte til 67 programproduksjoner, 50 radioprogram og 17 lokal-tv program. – Denne støtten er et viktig bidrag til mediemangfoldet ved at den styrker det lokale medietilbudet, sier Hanne Nistad Sekkelsten, direktør for juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet.

Støtteordningen til lokale lyd- og bildemedier som Medietilsynet nå har fordelt 13,4 millioner kroner fra, skal bidra til å øke programtilbudet i lokalradio og lokal-tv, og hjelpe lokalradioene å nå ut til flere lyttere med DAB-sendinger.

Støtte til historie-program og utbygging av lokalradio på DAB

En av støttemottakerne er Nea Radio, som får støtte til en programserie om grusomme kriminelle hendelser i Trøndelag, mens Radio Riks får støtte til en programserie om Akerselvas historie og betydning for Oslo.

En av tv-produksjonene som får støtte, er TV Agder. Lokaltv-kanalen mottar støtte til en doku-thriller om politimannen Nils Onsrud, som varslet andre verdenskrigs adkomst til Norge for døve ører.

– Vi fordeler dessuten støtte til 21 prosjekter som skal bygge ut lokale DAB-sendere. Flere av disse prosjektene er i områder med et svakt økonomisk driftsgrunnlag, noe som gjør at flere lokalradioer på mindre steder kan etablere seg på DAB, sier Sekkelsten.

Medietilsynet fordeler resten av støtten til lokalradio etter påske

Støtten på 13,4 millioner kroner er en del av støtteordningen til lokale lyd- og bildemedier, som er på totalt 21,6 millioner kroner.

– Vi fordeler resten av støtten til lokalkringkasterne rett over påske. Da fordeles kompetanse- og utviklingsstøtte og driftstilskudd til digitalisering, minoritetsradioer og bransjeorganisasjoner, sier Sekkelsten.

Se hvilke lokalradioer som får støtte til å bygge ut DAB her

Se hvilke lokale tv-stasjoner som får støtte til å lage nye program her

Se hvilke lokalradioer som får støtte til å lage nye program her

Les mer om støtteordningen til lokalkringkasting på Medietilsynets sider

  Abonner på nyheter (RSS)