1. Startsiden
  2. Nyheter
  3. Arrangement

Safer Internet Day 8. februar 2022: Stopp netthat!

SID 2022 vil handle om hets og hatprat på nett. Hvordan opplever unge netthets og hva kan vi gjøre for å stoppe det? Vi har fått med oss youtuber og influenser Herman Dahl på laget – og inviterer deg til å delta sammen med oss!

For
Lærere, foreldre, ungdom, voksne som jobber med barn og unge
Sted
Digitalt arrangement
Tid

Safer Internet Day nærmer seg – og 8. februar 2022 markeres igjen denne dagen i over 100 land verden over. Medietilsynet er Norges Safer Internet Centre, og representerer Norge i det europeiske samarbeidet under Connecting Europe Facility-programmet.

I 2022 setter vi fokus på netthets, og vil ha et arrangement 8. februar på Fyrstikkalléen skole F21 i Oslo som markerer starten på en kampanje rettet mot ungdom. Medietilsynet samarbeider med youtuber og influenser Herman Dahl, som vil bidra med innhold på i sine sosiale medier-kanaler. Herman er godt kjent blant norske barn og unge, og har en stemme mange unge vil lytte til. Vi er glade for å ha han med på laget!

Save the date! Påmelding til digitalt arrangement finner du under. Informasjon om hvordan du kan se sendingen kommer. Følg arrangementet på Facebook her.

Skal du bruke arrangementet som en digital skoletime? Demokrati og medborgerskap er et viktig nytt element i fagfornyelsen der debatt og dialog på nett er en naturlig del. Vi håper at arrangementet vårt på SID 2022 kan være et godt utgangspunkt for å sette i gang tanker og dialog i klasserommet. Det passer best fra 5. klasse og ut videregående skole. Sendingen blir tilgjengelig også i etterkant, du kan bare melde deg på selv om du ikke får fulgt sendingen direkte. 

Mer om temaet på Netthat.no

Arrangementet er digitalt og gratis.

Program:

Åpning med Herman Dahl og direktør i Medietilsynet Mari Velsand: Hvorfor er netthat tema for SID 2022?

Hva er netthat og hvordan opplever unge det? Forsker Silje Berggrav om Medietilsynets nye undersøkelse om hatprat

Internettkultur – hva er det? Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen

Hvor går grensa for hva som er lov å si? Politioverbetjent og fagleder ved det nasjonale kompetansemiljøet for hatkriminalitet Monica Lillebakken

Hvem kan du snakke med? Leder i samtaletjenesten Kors på halsen: Nelli Kongshaug

Gode råd og avslutning fra Herman Dahl og Mari Velsand

Sendingen er laget på Fyrstikkalleen skole F21 i Oslo, av Medier og kommunikasjonselever på Film og fjernsynsstudio.

Aktiviteter og arrangementer du kan delta på for Safer Internet Day 2022

Har du spørsmål, send oss en e-post til info@medietilsynet.no