1. Startsiden
  2. Nyheter
  3. Nyheitsarkiv

Nytt fra Medietilsynet

Råd om dataspill til foreldre – nå også på samisk

Dataspill: Mange foreldre synes kanskje det er vanskelig å snakke om eller sette grenser for dataspill. Medietilsynet gir deg tips til hvordan dere snakker sammen i familien - på flere språk. Foto: Medietilsynet

Mange foreldre synes det er utfordrende at barna spiller mye dataspill. Barna selv ønsker at foreldrene engasjerer seg. Medietilsynet gir deg råd om hvordan familien kan snakke sammen om dataspill og bli enige om tidsbruk.

Nesten alle barn spiller dataspill, og for mange er det en viktig hobby. Foreldre på sin side kan bli bekymret eller synes spillingen tar for stor plass. Medietilsynet har laget en brosjyre med tips til foreldre om hvordan de kan snakke sammen om dataspill i familien og bli enige om tidsbruk og hvilke spill barna kan spille.

– Vi vil gjøre det enklere for foreldre å snakke med barna om dataspill på sitt eget morsmål, sier direktør i Medietilsynet, Mari Velsand.

Tall fra Medietilsynets store undersøkelse Barn og medier 2018 viser at 96 prosent av guttene og 63 prosent av jentene i alderen 9–18 år spiller dataspill. Undersøkelsen viser også at barn og unge synes foreldre er lite engasjert i deres digitale aktiviteter.

Rådene er en kortversjon av innholdet på nettsiden www.snakkomspill.no, som er et samarbeidsprosjekt mellom Lotteritilsynet og Medietilsynet. Brosjyrene er også oversatt til arabisk, polsk, tigrinja og somali. Her ligger også rådene på bokmål og nynorsk.

Brosjyren kan lastes ned her, og du kan også bestille fysiske brosjyrer til skoler, helsestasjoner og familiekontorer.

Kontaktperson: Rita Astridsdotter Brudalen