1. Startsiden
  2. Digitale medier

Hva kan gjøres med dårlig atferd i dataspill?

 

Dataspill

Slik fungerer de mest populære dataspillene

Hva er greia med Fortnite, Roblox eller Minecraft? I denne artikkelserien får du kjapt og enkelt innblikk i de mest populære spillene blant barn og unge i Norge. Nyttig lesning for deg som er forelder eller voksen som jobber med barn, for bedre å forstå en av de største digitale hobbyene blant unge…

Dataspill

Snakk om spill – råd til foreldre og familier om dataspill

Dataspill er en viktig hobby og fritidssyssel for mange barn og unge. Nesten alle barn i Norge spiller. Foreldre kan bli bekymret og frustrerte over tidsbruk. Barna blir også frustrerte over at deres interesse kanskje ikke tas på alvor. Her finner du råd til familien og en konkret avtale dere kan br…

Mer kunnskap om dataspill

Barn gutt.pngMer kunnskap om barn og unges mediebruk finner du i Norges største undersøkelse om barns medievaner. Annethvert år undersøker Medietilsynet hva norske barn gjør på nett, hva de spiller og hva de er opptatt av i sin mediehverdag.

Barn og medier-undersøkelsen

Dialog.pngHvordan lage gode møteplasser for unge som spiller dataspill?

Veilederen "Møteplasser for dataspill og datakultur" er et verktøy for kommuner, frivillige organisasjoner og andre
som ønsker å legge til rette for attraktive og inkluderende møteplasser, for eksempel på samfunnshuset, fritidsklubben eller biblioteket. 

DATASPILL.pngHandlingsplan mot spilleproblemer

Medietilsynet jobber med utforming og tiltak for handlingsplanen som ligger under Kulturdepartementet. Målet å frambringe kunnskap og utarbeide tiltak som bidrar til at færrest mulig får problemer med spill.